- Annonse -
HjemElbilerTaycan med ny Porsche-rekord

Taycan med ny Porsche-rekord

Nylig rundet Porsche 100.000 eksemplarer av den populære elbilen Taycan, og er dermed den Porsche-modellen som har klart dette på kortest tid.

Det høres ganske utenkelig ut, men i 1992 solgte Porsche kun i underkant av 15.000 nye biler. Det er omtrent like mange biler som Volkswagen har solgt så langt i år ‒ bare i lille Norge.

- Annonse -

Men det meste snudde med introduksjonen av SUV-modellen Cayenne på begynnelsen av 2000-tallet, og siden har ikke Porsche sett seg bakover.

Etter årets ni første måneder hadde det tyske merket levert ut hele 221.512 nye biler, og fortsatt er Cayenne sjefen i familien. Nest mest populær er Macan, og deretter følger ikonet 911.

Men klassikeren må nå titte i bakspeilet, for det er en helelektrisk bil som begynner å få skikkelig sving på seg ‒ Taycan.

Ved siste salgsoppdatering var den kun 5.000 eksemplarer bak 911 så langt i år, og til tross for delemangel, en krig og en pandemi som ikke helt vil slippe taket som alle skaper produksjonsproblemer har elbilen introdusert i 2019 rundet en viktig milepæl.

- Annonse -

7. november rullet nemlig Taycan nummer 100.000 ut av fabrikken i Zuffenhausen, en Neptune Blue Taycan Turbo S med kurs for Storbritannia.

‒ Vi er veldig glade for å ha nådd denne milepælen i produksjonshistorien så raskt – til tross for de nylige utfordringene fra halvledermangelen til covid-situasjonen, sier Kevin Giek, visepresident Model Line Taycan.

‒ Med Taycan har vi helt klart hatt en vellykket start på den elektriske tidsalderen.

Storbritannia er sammen med USA og Kina de tre største landene når det kommer til Taycan, som nå er tilgjengelig i tre hovedutgaver ‒ sedanen Taycan og Taycan Cross Turismo og Taycan Sport Turismo.

- Annonse -

Den kommer selvsagt i en rekke versjoner, og den med aller lengst oppgitt rekkevidde er Taycan 4S med 513 kilometer, mens Taycan Turbo S har den raskeste tiden rundt Nordschleife for elbiler med 7:33 minutter.

Taycan har altså passert 100.000 eksemplarer og er den Porsche-modellen som har klart dette på kortest tid, men tyskerne drar også fram en annen ting rundt 100.000.

De forteller nemlig at mange av kundene har passert denne magiske grensen når det kommer til kjørte kilometer, og en franskmann skal ha kjørt mer enn 188.119 kilometer med sin Taycan 4S siden midten av august 2020.

Jean-Hubert Revolon sier at han kjøpte bilen på grunn av de «tekniske nyvinningene, som er bra for miljøet så vel som budsjettet på grunn av de lave driftskostnadene».

Han drar også fram bilens ytelse og fjæring, som tilbyr «fantastisk godt grep og maksimal smidighet som bare trollmennene hos Porsche kan trylle fram».

Han legger til at dette er en av de mest pålitelige bilene han har eid, og kun en fjæringssensor har blitt skiftet enn så lenge. Ikke verst når vi vet hvor mye problemer det kan være med nye modeller.

For balansens del drar 43-åringen også fram en negativ opplevelse.

Revolon minnes nemlig en situasjon hvor han kun sto noen meter fra ladestasjonen, men siden denne var en del av en rasteplass var den kun tilgjengelig fra den ene siden av veien. Det hadde ikke navigasjonen fått med seg.

Taycan har også vært testet over en lengre periode av bileksperter, og en journalist fra Auto Bild testet den for eksempel i halvannen måned i 2022.

‒ For meg viste utholdenhetstesten vår av Taycan minst tre ting. For det første tiltrekker denne bilen oppmerksomhet som få andre, sier Tom Drechsler, sjefredaktør for Auto Bild og Auto i Bild Group.

‒ For det andre må en elektrisk Porsche være en Porsche fra første stund, og det er Taycan. For det tredje beviser testen vår at langdistansekjøring er absolutt mulig med elektrisk kraft.

Her hjemme har Porsche Taycan rundet 4.000 eksemplarer, og drøyt 1.000 av disse har kommet til i år. Så den holder fortsatt koken, noe også den 100.000. bilen viser.

Slik ser en Porsche Taycan ut:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Dette er en Huracán som trives like godt på grusen som på asfalten. (Fotos: Lamborghini)

Lamborghinis terrengdyr har 610 hk

Etter å ha pirret folket med flere smaksprøver, avslører endelig Lamborghini hva Huracán Sterrato faktisk byr på. Så hvordan maksimaliserer...
Nye BMW M2 har ikke kommet, men det stopper ikke tyskerne fra å vise fram en pimpet utgave. (Fotos: BMW)

BMW pimper opp M2-modellen

Om du ikke er helt fornøyd med en standard M2, viser nå tyskerne fram en utgave pimpet med nye...
Den usedvanlig ville Koenigsegg Jesko er kåret til årets hyperbil av Top Gear. (Foto: Koenigsegg)

Top Gear har valgt sine favoritter

Det handler faktisk ikke bare om superbiler når Top Gear deler ut sine priser for 2022, men disse dominerer...
Julenissen låner mer enn gjerne ut Rudolf og sleden, og det bør også få reinsdyret i toppform til årets største dag, 24. desember. (Fotos: Uber)

Nå kan reinsdyr-slede bestilles fra Uber

Finland har rappet til seg julenissen, så det skulle det nesten bare mangle at det også blir mulig å...
Model Y har fått et forsprang på Volkswagen ID.4 i kampen om å bli årets mest populære nybil. (Fotos: Tesla)

Model Y rykket fra på bestselgerlisten

Teslas klart mest populære bil gjorde et rykk i november som selv Therese Johaug hadde vært stolt av. Kampen om...
Ford Europa viser nå fram nok en ny Ranger-utgave, og denne gang handler det om den mest luksuriøse utgaven noensinne. (Fotos: Ford)

Viser ny toppmodell av Ranger

Det er på vei en ny luksusutgave av kommende Ford Ranger kalt Platinum. For et par uker siden kunne Ford...
Mange fotgjengere omkom i november, så både de myke og harde trafikantene må være ekstra oppmerksomme i den mørke tiden vi er inne i. (Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen)

Antall omkomne skjøt i været

Over tre ganger så mange mistet livet i trafikken i november målt mot samme måned i fjor. Det deprimerende trenden...
Dette er verdens første autonome byferge, og den bygges av tre norske selskap. (Foto: Torghatten)

Norge bygger verdens første selvkjørende byferge

Framtiden er ikke bare utslippsfri ‒ den er også førerløs. Og ja, det inkluderer det våte elementet, og der...
Mercedes kan åpne verdens aller første parkeringshus som også tillater kommersiell automatisk parkering. (Fotos: Mercedes)

Verdens første selvparkering godkjent

Mercedes, er nær sagt, som vanlig først ute, og denne gang handler det om selvparkerende biler. For drøyt to år...
Opel Astra kommer også som en helelektrisk utgave, og det gjelder både den vanlige kompaktmodellen og stasjonsvognutgaven. (Fotos: Opel)

Astra blir første helelektriske tyske stasjonsvogn

Blitz-merket slår til med to elbilutgaver av Astra, og det inkluderer en helelektrisk stasjonsvogn. Det står skrevet i stein, eller...
Det blir nye avgifter på elbilen, inkludert moms og vektavgift. (Foto: NAF)

Regjeringen klasker to store avgifter på elbilen

Det blir både moms og vektavgift på nye elbiler fra 2023. Bilaktører som NAF og Norsk elbilforening satte sin lit...
Audi viser fram to nye RS-utgaver, og dette er virkelig krutt. (Fotos: Audi)

Tidenes sterkeste Audi RS 6 og RS 7

Oh yeah, enda mer krefter for Audis potente RS 6 Avant og RS 7 Sportback. Hvor skal det ende for...
Norsk vintervær spiser rekkevidde ut av elbilen, og da er det smart å ta et grep før kjøreturen. (Foto: NAF/Motor)

Vær smart og forvarm elbilen

Den kalde tiden er over oss, og for de som kjører elbiler er rådet enkelt ‒ forvarm. Da NAF testet...
En elektrifisering av transporten betyr langt mer enn kun å lade opp elbilene. (Fotos: Volkswagen)

En elektrifisert transport vil sende kraftforbruket til værs

Miljødepartementet har regnet på hva energiforbruket blir om transporten elektrifiseres. Og det korte svaret er: Skyhøyt. I vår kimet alarmklokkene....
Lexus’ aller eldste modell, LS, blir nå enda mer moderne. (Fotos: Lexus)

Lexus’ flaggskip er digitalisert

2023-utgaven av LS-modellen får en haug med nye digitale funksjoner, inkludert mulighet for å fjernstyre avisingen av frontruta. Den aller...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her