Supermodellen til Mercedes-Maybach

Dette er bilen som trives på catwalken akkurat som en supermodell. Hils på Mercedes-Maybach S-klasse Haute Voiture.


De fleste kjenner nok til uttrykket haute couture, men hva betyr det? Jo, i moteverden er dette et uttrykk som smelles på de aller mest eksklusive plaggene, de som har den beste kvaliteten, de beste sømmene og som selvsagt er sydd for hånd av de beste skredderne.

Haute couture er kort sagt det beste av det beste innen moteverden.

Så hva er det beste av det beste innen bilverden? Vel, Mercedes-Maybach mener at deres nye spesialutgave er det. Den er nemlig kalt en Haute Voiture.

En S-klasse Haute Voiture er satt sammen ved bruk av de aller beste materialene, bygd på best mulig håndverksmessige vis og er et perfekt eksempel på Mercedes-Maybachs aura. Ja, alt dette ifølge Mercedes selv.

En vanlig Mercedes-Maybach S-klasse befinner seg på hylla over den vanlige S-klasse, og starter på rundt 2,5 millioner kroner her hjemme. Dette er altså den luksuriøse utgaven av luksusbilen S-klasse, og byr på absolutt alt tyskerne har av nye løsninger og kvalitetsmaterialer.

Eller, iallfall nesten alt av det de kan tilby.

For, selvsagt under et moteshow i Dubai, kunne Mercedes dra det luksuriøse lakenet av en enda litt mer luksuriøs Maybach-utgave.

‒ De intrikate funksjonene og eksklusive designelementene er det som gjør Mercedes-Maybach S-klasse Haute Voiture til en av de mest ekstravagante modellene vi noen gang har laget – den representerer sofistikert luksus i sin reneste form, sier Gorden Wagener, en sjefdesigner i Mercedes-gruppen.

‒ Våre kunder har tilgang til den mest ambisiøse livsstilen, så vi ønsket å reflektere dette gjennom å skape noe attraktivt og bruke komponenter som aldri før har vært sett på en Mercedes-Maybach.

Grunnmodellen til denne haute voiture er en Maybach S 680, og utvendig kan den selvsagt by på en tofarget lakkfinish ‒ en kombinasjon av metallisk nautisk blått på toppen og med en lys glitrende rosa tone i den nedre delen samt nautisk blå metallic felger.

Høydepunktet, eller skal vi si lyspunktet, er en surroundbelysning med animert projeksjon. Når dørene åpnes, lyser animerte Mercedes-Benz eller Mercedes-Maybach-mønstre med LCD-teknologi opp både foran og bak inngangspartiene.

En slik bil må selvsagt by på litt gull, noe den rosa gulltonen også gjør.

Sjekk resultatet:

Gulltonen finner også veien inn i bilen, som også får følge av krystall og glanset opalhvitt. Der inne er det også et moteinspirert boucléstoff (et eksklusivt stoff med en slags ruglete overflate), og det er går i blått, beige, rosa gull og gullnyanser med ekstra intrikate detaljer i setetrekkene og putene, forklarer Mercedes.

De kan også fortelle at et av høydepunktene er et krystallhvitt skinn som omfavner passasjerene gjennom konsoller, dører og strøputer, mens gulvmattene er laget av lin og mohair.

Rosegullfargede champagneglass, ja, såpass må det være, er integrert, og det er også et Haute Voiture-merke i dørpanelet.

Resultatet er et minst like imponerende indre som ytre. Sjekk dette:

Som også en vanlig Maybach er Haute Voiture-utgaven svært elegant foran, og Mercedes melder at de grepene de har tatt for moteutgaven blant annet inkluderer en rekke aksenter i glitrende rosegull som skal understreke catwalk-atmosfæren.

Trykker man på skjermen blir man møtt av magnoliablomst og glitrende partikler, og det er 12 forskjellige avatarer som er utsmykket og selvsagt elegant kledd ‒ for eksempel i en middagsjakke, en frakk eller en kveldskjole.

Skal man være elegant som må ting som kjent matche, og Mercedes-Maybach har like godt laget en liten håndveske i samme stil som selvsagt følger med.

En annen ting som følger med bilen, som kun skal lages i et begrenset opplag på 150 eksemplarer, er en skalert modell samt en spesiell nøkkelring i tillegg til et spesielt bildeksel med Maybach og Haute Voiture-logoen.

Pris? Ingen anelse, og det er sikkert like greit.

Her er bilder av Mercedes-Maybach S-klasse Haute Voiture, bilverdens supermodell:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter