Kia vil gjerne ha PR for EV9, og har like godt endt lynet gjennom Jodie Kidd. (Fotos: Kia)

Supermodellen grillet av en million volt

Den raskeste modellen på kloden, uredde Jodie Kidd, har «tatt en for laget». Laget er elbiler, og mer spesifikt kommende Kia EV9. Og stuntet er spinnvilt.


Jodie Kidd er mest kjent for sin modellkarriere, men også bilfolket som er langt mer interessert i helt andre typer modeller drar kjensel på navnet.

For den bil- og fartsglade Kidd har ved flere anledninger dukket opp i Top Gear, og var faktisk nær ved å bli en av programlederne i bilprogrammet etter at Jeremy Clarkson hadde fiket til en medarbeider og fått sparken.

Hun takket nei, for den da 34 år gamle kjendisen var litt lei rampelyset. Men kjærligheten for biler blir hun ikke kvitt, og nå slår hun et slag for elbiler. Og det på en fullstendig elektrifisert måte.

Som kjent har Kia på gang en ny elbil, og det er like godt et flaggskip. Kia EV9 ble vist fram i sin fulle prakt tidligere i år, og den kommende elbilen nærmer seg nå med raske skritt.

Over i Storbritannia er det allerede åpnet for salg med en startpris på 64.995 pund som er 842.500 norske kroner i skrivende stund, og dermed åpner de også PR-kranen litt ekstra.

Og hva passer vel bedre enn at Jodie Kidd blir grillet av en million volt?

Kia har nemlig sendt et lyn rett i modellen, noe som selvsagt medfører en viss dødsrisiko. Nå har ikke det koreanske merket gamblet med helsa til Kidd, for hun var iført en såkalt Faraday-drakt som ledet elektrisiteten rundt henne. Men det må uansett ha vært svært nervepirrende opplevelse.

Kidd kunne dermed kontrollere strømmen fra lynmaskinen med fingertuppene, og skyte strømmer av lyn fra hendene ‒ akkurat som en superhelt.

Deretter var det litt Photoshop-jobbing for å gjøre bildet mest mulig spektakulært, for som du kan se i bildeserien helt nederst så var det ikke mulig å se hvem som befant seg i drakten som fungerte som et Faraday-bur.

‒ Å få det elektriske støtet var noe av det mest forferdelige jeg noen gang har gjort – men også en fantastisk opplevelse. Det er ikke mange som kan si at de har hatt en million volt gjennom kroppen, og vært i stand til å skyte lyn med fingrene! sier den uredde Kidd.

Resultatet er imponerende, og slik ser det ut når Jodie Kidd blir truffet av lynet:

Kidd er i likhet med mange andre opptatt av miljøet, viser en ny rapport bestilt av Kia. I denne svarer 26 prosent av foreldrene at de har blitt oppfordret av barna sine til å kjøpe en elektrisk bil, og hele 87 prosent sier at de har sjekket ut mulighetene slike biler åpner for.

44-åringen tenker også på de som skal overta kloden.

‒ Som forelder vet jeg nøyaktig hvor viktig miljøet er for neste generasjon. Jeg har hatt mange samtaler med sønnen min Indio om hva vi kan gjøre for å leve mer bærekraftig – inkludert å kjøpe en elbil, sier hun da Kia spør om nettopp dette.

Merket var et av de som var tidlig på elbil-ballen, og tenker også på bærekraft i tillegg til lokale miljøhensyn. Kommende EV9 er for eksempel skinnfri, og mange av elementene er laget av resirkulert PET-plast som utvinnes fra ting som fiskegarn og plastflasker.

‒ Dette stuntet handlet om å feire elektrisitet og hvordan framtidens bilisme er elektrisk, i forbindelse med lanseringen av Kias nye helelektriske bil, EV9, sier Kidd.

‒ Med en rekkevidde på mer enn 300 miles (483 kilometer), ultrarask lading og muligheten til å drive alt med en 3-pinners plugg (vanlig stikkontakt), er den perfekt for familieeventyr. Du kan til og med bruke den til å drive en vannkoker, og stoppe for en god kopp te!

Og en kopp te fortjente hun virkelig etter det el(le)ville stuntet, og her er bilder når den tidligere supermodellen blir grillet med én million volt:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter