Skodas studenter har laget en campingbil ut av Enyaq. (Fotos: Skoda)

Skoda Enyaq som en campingbil

Skoda-studentene har laget sin 9. visningsbil, og denne gang har de gjort Enyaq om til en ekte camper kalt Roadiaq.


Siden 2013/14 har studentene på Skoda Vocational School fått en eksamen litt utenom det vanlig. For de skal nemlig lage seg en bil, og det er ikke bare en sensor som skal bedømme resultatet ‒ Skoda viser nemlig bilen for hele verden.

Årets kull kan nå ta en velfortjent sommerferie, og det betyr også at det store prosjektet er signert ut og levert. Og vi som sensorer kan slå fast at de har bestått med glans.

I dag er det som kjent elbiler som gjelder, og studentene har kastet seg over Enyaq-modellen. Og som mange unge folk har også de 29 studentene tenkt oppdagelsesferd, og målet har vært å lage en ekte camper ut av elbilen.

Det kule navnet sier det meste, Roadiaq, og Enyaq bør i utgangspunktet være godt rustet for et eventyr eller to. Resultatet er nemlig «en elektrisk firehjulsdrevet bil som digitale nomader kan bruke til reise, jobb og fritidsaktiviteter – og nyter uavhengighet selv utenfor allfarvei, hvor de vil», som Skoda selv beskriver Roadiaq som.

Denne studentbilen inneholder da også det meste travle moderne og mobile mennesker trenger. Her er det internett, en 27-tommers skjerm og en dokkingstasjon. Men det er som camper denne virkelig er på hjemmebane.

Roadiaq er nemlig som en kameleon som kan endre seg fra et mobilt kontor til en liten kabin ute i naturen, og forandres til en boenhet med en seng og et lite kjøkken med noen enkle grep.

Nå er det kanskje mye å be om at noen studenter skal lage en ekte campingbil av Enyaq helt uten hjelp, og på sin ferd har de fått veiledning både av lærere, spesialister og til og med ekte bobil-ombyggere.

Og Skoda-sjefene er mer enn fornøyd med resultatet:

‒ Som en mobil kontorcamper lar Roadiaq deg jobbe hvor du vil. Det er derfor et symbol på New Work-tilnærmingen vi i Skoda er fullt forpliktet til – å bruke fleksibilitet så mye som mulig for å finne et balansert optimum for teamets behov, forklarer Maren Gräf, styremedlem i Skoda for mennesker og kultur.

‒ I løpet av prosjektet var det spesielt imponerende å se entusiasmen, gleden og oppmerksomheten på detaljer som studentene ved akademiet jobbet med i løpet av noen måneder – i tråd med prinsippet om «Excellence with joy»! Fordi vår 9. studentbil viser på en imponerende måte hva folk kan oppnå sammen hvis de dedikerer seg til et slikt prosjekt med lidenskap, legger hun til.

Dette er første gang studentene kaster seg over en Skoda Enyaq, og de har selvsagt gitt elbilen en rekke endringer ‒ også på utsiden.

Bilen er utstyrt med 21-tommers hjul og en 2-tonet fargekombinasjon av Emerald Green and Moon White, og selvsagt et nytt tak som hever bilens høyde med 35 centimeter. Bredden og lengden er for øvrig den samme som en original Enyaq.

Om du ser nøye på bilen er det også noe kult på den venstre bakdøren, for der har de rett og slett fjernet dørhåndtaket. Grunnen til det kan du se av bildene helt nederst.

De tonede bakvinduene er for øvrig hentet fra Simply Clever-utstyret som Skoda byr på, mens stikkontakten åpner for å drive vanlig elektrisk campingutstyr.

‒ Studentbilen er like unik som de foregående studentprosjektene, og viser at Skoda Auto er et selskap som setter pris på talentfulle unge mennesker og deres ideer, sier Michael Oeljeklaus, styremedlem i Skoda for produksjon og logistikk.

‒ Vi setter pris på ukonvensjonelle, smarte tilnærminger som åpner for måter å få ting til å skje på.

Som du kan se av bildene under er dette en ekte campingbil som tar den praktiske bruken opp til nye høyder, og hvem vet ‒ kanskje kommer det en mer campingpreget Enyaq en gang i framtiden?

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter