Annonse
Hjem Nyheter Sjekk ut Bentleys rekordrunde

Sjekk ut Bentleys rekordrunde

Bentley kappet rekorden for serieproduserte biler med åtte sekunder under årets Pikes Peak, og nå kan du sjekke ut hvordan det var i en video.

Å sette rekorder er noe de fleste bilprodusentene elsker, men som de færreste kan skryte av.

En produsent som imidlertid kan det, er britiske Bentley, som i fjor satte ny rekord for serieproduserte SUV-modeller opp Pikes Peak med den ville Bentayga.

De er nå inne i sitt 100. år, så hva passer da bedre enn å hanke inn nok en rekord.

Det tenke muligens sjefene, for da det igjen var klart for verdens mest berømte bakkeløp var det også en svært potent Bentley-modell på startstreken.

Saken fortsetter under Annonsen

Men forutsetningene for å hente rekorden for serieproduserte biler er kanskje ikke de beste for en Bentley Continental GT, for den veier inn til solide 2,2 tonn.

Dette har imidlertid Bentley utlignet med et monster under panseret. Det troner nemlig en W12 TSI på 6.0-liter som rommer 635 hestekrefter, og disse er klare til å jobbe når du ber om det.

Britene hevder selv at dette er verdens mest avanserte 12-sylindret motor, og datasystemet som er koblet til kan for eksempel regne ut formidable 300 millioner datakalkulasjoner ‒ i sekundet!

Med 0-100 km/t på 3,7 sekunder og en toppfart på 333 km/t håndtert av proffen Rhys Millen, kunne Bentley innkassere en ny rekord.

Millen brukte 10:18,488 minutter rundt de 156 svingene opp Rocky Mountains i Colorado, og slo dermed den tidligere rekorden med solide åtte sekunder.

Så hvor vilt er egentlig dette?

Det kan vi faktisk få svar på nå, for Bentley byr på en video med et unikt perspektiv.

Millen hadde nemlig montert hjelmkamera, og vi får dermed se hvordan det hele forløp seg akkurat slik føreren opplevde det hele via øynene.

Så spenn deg godt fast i stolen, jekk gjerne opp lyden et hakk eller to og bli med rekordbilen opp Pikes Peak:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker