Sjekk denne elektriske hippie-vognen

Renault følger opp sitt spesielle hippie-prosjekt fra i fjor med en ny ganske så oppsiktsvekkende vogn.


Det finnes riktignok bare en original hippie-vogn, nemlig «make love, not war»-bilen fra det sene 60-tallet. Den kom som kjent fra Volkswagen og het offisielt Type 2, hvor Type 1 var den originale Bobla-modellen.

Men det betyr selvsagt ikke at andre også kan lage hippie-vogner, noe Renault nå ikke bare har gjort en gang ‒ men faktisk to ganger.

I fjor kunne de vise en bil med det ganske spesielle navnet Hippie Caviar Hotel, og det var noe enda mer spesielt med bilen som i utgangspunktet var en Trafic varebil.

For de tok fleksibiliteten som slike campingbiler jo tilbyr til et uant nivå, for i tillegg til ting som senger, en takterrasse(!) og medfølgende romservice(!!) via en drone, hadde denne nemlig et fullverdig bad(!!!). Jepp.

Med på laget fulgte nemlig en container som Renault så for seg kunne leveres til der du campet, og dette var rett og slett badet. Så her var det dusj, toalett og elektriske ladepunkt ‒ snakk om 5-stjerners hotell på fire hjul!

Men det var altså et Hotel, så hva med et litt billigere og mer folkelig Motel?

Jo, Renault kan selvsagt vise fram et slikt også. Slik ser det rullende motellet ut.

Denne gang har de brukt den nye Kangoo L2 E-Tech Electric som utgangspunkt, og laget seg en bil kalt Hippie Caviar Motel som bør passe for eventyr og utflukter. Men ikke kjør for langt ut i villmarken, for dette er altså en elbil.

Bilen har mer eksakt en oppgitt rekkevidde på 285 kilometer via batteripakken på 45 kWh, og kan lade nye 170 kilometer med rekkevidde på 30 minutter gjennom 80 kW DC-lading.

Den byr selvsagt på flere smarte ting, som oppbevaringsplasser som kan bære sportsutstyr på utsiden av bilen og et takstativ som for eksempel kan frakte skiene.

Og ja, på det er mulig å nyte en stjerneklar himmel via benken som er gjort om til en seng via panoramataket bilen er utstyrt med.

Det rullende motellet som altså er en showbil skal vises fram under IAA Transportation-messen i Hannover i midten av september, og kommer helt sikkert til å skape oppsikt ‒ akkurat som det rullende hotellet gjorde i fjor.

Sjekk fjorårets hippie-vogn via den øverste lenken under, men se først bildene av Renault Hippie Caviar Motel.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter