Annonse
Hjem Nyheter Seat oppdaterer modellene

Seat oppdaterer modellene

Spanske Seat gir modellene sine en liten overhaling, og gjør seg også klar for å sette en ny elbil i produksjon.

Seat er virkelig i støtet for tiden, og bare i mai leverte de ut 54.400 nye biler ‒ 10,5 prosent flere enn samme måned i fjor og det meste de noensinne har levert i en mai-måned.  

De har også satt ny salgsrekord for årets første fem måneder, hvor antall leveringer økte med 7,7 prosent til 257.000 biler.

Også det nye undermerket Cupra opplever gode salgstider, og det ble solgt 10.300 biler av det mer sportslige merket til Seat i løpet av årets fem første måneder.  

Det gjelder altså så smi mens jernet er varmt, og det akter produsenten å gjøre.

Saken fortsetter under Annonsen

De melder nå en mild oppgradering av modellserien, og det meste omhandler litt ny teknologi og noen flere utvendig fargevalg.

Dette gjelder modeller som Tarraco, Ateca, Arona, Ibiza og bestselgeren Leon.

Ateca får kanskje den mest interesse, for Seat har erstattet den gamle infotainmentsystemet på 6,5 tommer med en nytt et med en 8-tommers skjerm.

Resten av oppgraderingene for modellene som også selges i Norge går stort sett på eksteriørfarge, samt noen endringer av ekstrautvalget som blir tilgjengelig.

Men de styrer med mer enn bare det å oppdatere nåværende modeller, for Seat har som mange har fått med seg en ny elbil på gang.

De har nemlig elektrifisert bybilen Mii, og ut av dette har det kommet en modell kalt Mii electric med et batteri på 36,8 kWh som skal gi inntil 260 kilometers rekkevidde med en ladetid på 1 time (til 80 prosent).

Motoren yter 83 hestekrefter og kan by på et dreiemoment på 212 Nm, noe som skal sende den fra 0-50 km/t på 3,9 sekunder.

Planen er at Seat fra start av skal selge denne i Norge samt 10 andre land, og produsenten er i rute når det kommer til produksjonsstart. De bekrefter nå at den går inn i produksjon i 4. kvartal, og er ventet på markedet tidlig neste år.

Seat sier at de bringer det aller siste innen elektriske drivverk med Mii electric, og kommer med et nytt nivå av tilkobling som skal gi forbrukeren enda mer kontroll.

Prisen er fortsatt ikke kjent, men den bør ikke bli altfor kostbar.

Spanjolene har også en enda mer spennende elbil på gang, el-Born. Denne er bygd på Volkswagens MEB-plattform i likhet med ID. 3, og om alt går etter planen er en produksjonsmodell av el-Born klar allerede neste år.

Slik ser den bilen ut:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker