Annonse
HjemNyheterSe opp for (robot)-hunden!

Se opp for (robot)-hunden!

Hyundai-gruppen har tatt i bruk en mildt sagt oppsiktsvekkende vaktbikkje. Se video.

Skummelt. Det er det første vi tenker etter å ha sett den korte videoen rundt en nyvinning som en Kia-fabrikk i Sør-Korea har tatt i bruk.

For der lusker den nemlig rundt en skapning som kunne kommet rett ut fra grøsser-avdelingen i Hollywood, et gult langbeint dyr.

Den heter rett og slett Robot, og har den offisielle jobb-tittelen «Factory Safety Service Robot». Den skal altså sørge for sikkerheten, og er litt av en vaktbikkje.

Robot er basert på den firebeinte roboten til Boston Dynamics kjent som Spot, og er rett og slett en titt inn i framtiden. For Robot er også utstyrt kunstig intelligens (AI), autonom navigasjon, teleoperasjonsteknologier og databehandling, alt signert Hyundai-gruppens Robotics Lab.

Saken fortsetter under Annonsen

Tidligere i år sikret Hyundai-gruppen seg en kontrollerende andel i Boston Dynamics, og har altså smeltet sammen teknologi som de blant annet utvikler til selvkjørende biler.

Målet er å komme opp med roboter til bruk for ulike industrielle oppgaver, så i framtiden kan det også dukke opp andre typer robothunder som lusker rundt på fabrikkene.

‒ Factory Safety Service Robot er det første samarbeidsprosjektet med Boston Dynamics. Roboten vil bidra til å oppdage risiko og sikre folks sikkerhet på industriområder, sier Dong Jin Hyun, leder for Robotics Lab.

‒ Vi vil også fortsette å lage smarte tjenester som oppdager farer på industriområder, og hjelper til med å støtte et trygt arbeidsmiljø gjennom kontinuerlige samarbeid med Boston Dynamics.

Hollywood framstiller ofte smarte roboter som noe ganske farlige greier, og vi bør helst skygge banen om en slik dukker opp i nærheten. Men denne er altså snill som et lam. Men ikke dum som en sau.

Den er utstyrt med termisk kamera og 3D lidar, så den er i stand til å oppdage personer rundt seg, overvåke situasjoner med høy temperatur og potensielle brannfarer. Eller oppdage om en dør er åpen eller lukket.

Roboten kan fjernstyres og sender direktebilder når den lusker rundt anlegget, og dermed overvåke området. Robothunden kan også kontrollere forskjellige soner samtidig. Med fire bein er den også ganske så atletisk, og kommer seg gjennom trange rom og inn i trange områder om det trengs.

AI-teknologi gjør at Robot kan sende faremeldinger og alarmer til ekte personer, som igjen kan rykke ut eller ta andre grep om det trengs.

Den første fabrikken som har fått Robot planlegger også å bruke den til å støtte vaktpersonell på kvelden og natta, så her er det all grunn til å sette opp det illevarslende skiltet på gjerdet: «Se opp for (robot)-hunden.

Vaktbikkja er altså en kombinasjon av teknologi utviklet av Boston Dynamics og Hyundai-gruppen, og er først og fremst ment til å bidra til sikkerheten til de som jobber i fabrikkene.

Og siden Hyundai-gruppen også forsker på flyvende personellfartøy gjennom Urban Air Mobility (UAM)-løsninger, så er de med på å skyve oss mot den store drømmen.

For hvor lenge har vi ikke drømt om selvkjørende biler, flyvende biler og roboter som gjør all jobben hjemme i huset?

Og Robot skremmer garantert også de med uærlige hensikter, for denne tøffer du deg ikke mot.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse