Her er Smart #1 i Oslo, og nå er også salget åpnet. (Fotos: Smart)

Salget av Smart #1 har åpnet

Ventetiden er snart over, for nå åpnes salget av Smart #1 ‒ og det er går heller ikke lang tid før elbilen er på plass her.


Man kan fornye seg på mange måter, og Smart har valgt å gå for den fullstendige pakken. For ikke bare flytter den til Kina, men den har også nye eiere.

Mercedes er fortsatt en del av eierne, men kun den ene halvdelen. Den andre tilhører nemlig Geely-gruppen som også eier Volvo Cars og Polestar.

Arbeidsfordelingen er også delt. Mercedes skal stå for designet, mens Geely for produksjonen. Tysk grundighet og kinesisk flittighet, altså. Det bør bli bra.

Prosessen rundt nye Smart her selvsagt tatt tid, men nå er endelig ventetiden over. Smart Norge kunngjorde prisene for en knapp måned siden, og nå setter de også i gang salget.

Og salgspotensialet til den populære bybilen bør være enda større, for Smart #1 (nummer 1) har vokst, bilen er sterkere og den ruller lenger enn tidligere modeller. Smart sier endog «mye lengre».

I Norge er det mulig å bestille tre versjoner av bilen, innstegsutgaven kalt Pro+, den mellomste Pulse og kruttønna Brabus. Og Smart legger til at pakken med standardutstyr har vokst samme med bilen.

Den bør også passe greit her i Norge.

Nye Smart #1 kommer også med både firehjulstrekk og hengerfeste, og har vokst til 4,27 meter i lengden. Og importørene håper selvsagt også at salget skal vokse, spesielt etter de første tilbakemeldingene.

‒ Det har vært veldig hyggelig å lese all den gode tilbakemeldingen vi har fått fra bilpressen som allerede har fått kjøre smart på norske veier, sier Christian Halvorsen, merkesjef for Smart i Norge.

At det ikke er størrelsen det kommer an på viser #1. Her er det blant annet Adaptive Cruise Control, 12,8 tommer skjerm, panoramasoltak, head-up display, seter med minnefunksjon, 360-graders kamera og elektrisk bakluke.

Og ikke tro at hengerkapasiteten er liten. Nei, her kan man trekke 1.600 kilo bak bilen, og om det ikke er nok åpner bilen også for taklast på inntil 50 kilo.

Slik ser Brabus-utgaven ut:

Mange kjenner til nettopp Brabus, for dette en tunerne som kaster seg over Mercedes-bilene og gjør de enda mer potente. Også #1 kan by på en egen Brabus-utgave, og her snakker vi om en lommerakett med 428 hk, hjulene plassert godt ut i hjørnene og selvsagt firehjulsdrift.

Resultatet er 0-100 km/t på 3,9 sekunder, og vi skal ikke altfor mange år tilbake før også rene sportsbiler slet med å matche dette.

Smart #1 er selvsagt også helt ny på innsiden, og i tillegg til en sentral skjerm har Smart satt inn en «flytende» midtkonsoll som gjør innsiden enda litt mer luftig.

Glasstaket kommer også med en elektrisk solskjerm, og det praktisk er blant annet ivaretatt gjennom kjøling i midtkonsollen. Og ja, stemningen er ivaretatt med stemningslys som kan by på hele 64 ulike farger.

Og ventetiden er snart over, for salget har nå åpnet og de første bilene er allerede på gang.

‒ Vi gleder oss til å levere de første kundebilene allerede i november, sier Halvorsen.

Her er de tre versjonene av Smart #1:

Pro+. Pris: 399.900,-

En bakhjultrekket utgave med 272 hk som leverer en rekkevidde på inntil 420 km /WLTP. Standardutstyr er blant annet, panoramasoltak, 360-graders kamera, seter i kunstlær, justerbar bakseterad, digital nøkkel og oppvarmede sidespeil.

Pulse. Pris: 449.900,-

Pulse leveres med 428 hk, firehjulstrekk og en rekkevidde på inntil 400 km/WLTP i tillegg til utstyret på Pro+ vil de kundene som velger Pulse få med seg trådløs lading av mobil, parkeringsassistent, skinnratt, head-up-display, tailgate kick-funksjon på bakluken og elektrisk skjulte dørhåndtak.

Brabus. Pris: 499.900,-

Dette er raketten i rekken. En firehjultrukket bil full av frekke og eksklusive Brabus detaljer med et helt eget Brabus- interiør.

Også her er det 428 hk å leke seg med. Sprinten til 100 gjøres unna på kun 3,9 sek. Her legges det på mye utstyr som understreker sportsligheten. Brabus-interiør, fargede bremsekalipere, sportspedaler, simulert motorlyd, cybersparks Matrix LED+ lys og et skikkelig kraftig lydsystem fra Beats.

Smart #1 fås kjøpt hos følgende forhandlere:

  • Bertel O. Steen Lørenskog

  • Bertel O. Steen Ullevål
 

  • Bertel O. Steen Drammen, Lier
 

  • Bertel O. Steen Rogaland
 

  • Bertel O. Steen Bergen, Åsane
 

  • Bertel O. Steen Sarpsborg
 

  • Motor-Trade Trondheim
 

 

Les også:

 

 

 

Les mer om:

Elbiler Nyheter