Annonse
HjemNyheterSå mye koster verdens raskeste SUV

Så mye koster verdens raskeste SUV

Audi Norge har satt pris på bilen som nylig satte ny rekord rundt Nürburgring, og det koster å kjøre rundt i en RS Q8.

Audi er medlem av Volkswagen-konsernet, og den familien inkluderer også Lamborghini. Den italienske oksen lager som kjent sportsbiler, og byr blant annet på en SUV kalt Urus med en motor på 650 hestekrefter.

Dette har selvsagt Audi fått med seg, og da RS-gjengen skulle utstyre monsteret RS Q8 med en motor «lånte» de like godt denne motoren.

I den råe Audi-modellen byr den 4-liters V8 TFSI-motoren på 600 hk og et dreiemoment på 800 Nm mellom 2.200 og 4.500 omdreininger, noe som gir resultater i akselerasjonen.

Saken fortsetter under Annonsen

RS Q8 klarer sprinten på 3,8 sekunder, og 0-200 km/t på kvikke 13,7 sekunder. Audi har fornuftig nok begrenset toppfarten for den store SUV-modellen til 250 km/t, men det er også mulig å låse denne opp med en egen pakke. Toppfarten blir da solide 305 km/t.

At den også takler svinger viste den altså rundt Nordschleife, hvor den slettet rekorden til Mercedes AMG GLC 63 med over 12 sekunder.

– RS Q8 er effektiv og komfortabel for bruk i hverdagen, med elementer som firehjulsstyring som gjør den store bilen lettkjørt også i trange situasjoner. Dette er en luksusbil med ekstreme egenskaper, i tillegg til at den gjør hverdagskjøringen praktisk og behagelig, sier Elin Sinervo, direktør for Audi Norge i Harald A. Møller.

Audi Sport er godt i gang med å fornye RS-modellene, og Audi Norge har akkurat åpnet for bestillinger av den nye RS 6. Den starter på 1.658.100 kroner.

SUV-høvdingen blir enda noen kroner dyrere, og starter på solide 1.806.300 kroner.

Men så får man altså det som er verdens raskeste, serieproduserte SUV.

Audi har satt inn et mildhybridsystem i RS Q8, og ifølge Audi «regenerer dette ved nedbremsing og systemet bidrar dessuten til at motorkraften kan skrus av i inntil 40 sekunder i kjøresituasjoner hvor den ikke er påkrevd.

Mildhybrid-systemet er også koblet sammen med kamerasensorene, slik at motoren automatisk starter opp når den fanger opp at bilen foran øker hastigheten», melder den tyske produsenten.

Dette skal altså føre til økt kjørekomfort og mindre forbruk, og i tillegg kommer motoren med et system som gjør at fire av sylindrene kan kobles ut under kjøring hvor de ikke har effekt.

Quattro-systemet har en 40:60-fordeling mellom front- og bakakselen, og dette vektes ut fra kjøresituasjonen.

RS Q8 har også adaptiv luftfjæring som standard, og denne kan stilles inn tilpasset alt fra full komfort til ekstremt dynamisk kjøring.

Den lynraske terrengkongen kommer også med 22-tommers hjul og kraftig hjulbuer, samt noen store luftinntak som viser at dette er noe spesielt.

Sinervo tror RS Q8 blir en interessant bil for mange.

– Interessen for RS-modellene våre er stor, og umiddelbart da vi åpnet for nye RS 6 fikk vi et tosifret antall bestillinger. Vi forventer god etterspørsel også etter RS Q8, som er noe av det aller råeste produsert av Audi noensinne, sier hun.

Audi Norge har også åpnet for bestilling av den ferske RS Q3 som starter på 958.500 kroner, og snart åpner de også for bestilling RS 7, en oppdatert utgave av RS 4 og altså RS Q8 – verdens raskeste SUV.

Her er flere bilder:

Les også:

Forrige artikkelRenault Megane blir ladbar
Neste artikkelViser ny Sorento

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse