HjemNyheterRåsterk Mustang klar for Europa

Råsterk Mustang klar for Europa

Nei, vi snakker ikke elbilen, men den «vanlige» Mustangen. Nærmere bestemt den råeste Ford noensinne har sendt til Europa.

I fjor måtte vi hente fram lykkepillene. Ford hadde nemlig utviklet den råeste serieproduserte Mustangen gjennom tidene, bare for å gi beskjed om at den var uaktuell for Europa.

- Annonse -

Dette var den ultraville Shelby GT500, en versjon som huser en diger 5.2-liters V8 med latterlige 760 hestekrefter under panseret. Hva dette monsteret slipper ut av CO2 vet vi ikke, men Fords europeiske sjefer sa iallfall takk, men nei takk, til den.

Bilen ble vist fram under fjorårets Goodwood-festivalen i England, og muligens har Ford hatt dårlig samvittighet for å ha narret det europeiske Mustang-folket på den måten.

For nå er det klart for en ny fartsfylt helg på Goodwood, og jaggu dukker ikke Ford opp med en ny kraftfull Mustang. Og denne gang er det ingen tvil i verden, denne skal selges i Europa.

Bilen som får premiere i England er ingen ringere enn Mustang Mach 1, en legendarisk versjon av ikonet. Første gang en slik ble introdusert for verden var i 1968, og hele poenget med en versjon som brøt lydmuren (ikke bokstavelig, men det skjønte du) var at de skulle vise at Mustangen også kunne være en skikkelig muskelbil.

- Annonse -

Ja, det var også andre utgaver som var langt sprekere enn den originale Mustangen, men Mach 1 ble selve symbolet.

Ford produserte Mach 1-versjoner av 1. og 2. generasjonen av Mustang, og en kort periode av 4. generasjonen. Det siste vi så til den var i 2004, før den nå altså gjør comeback som også fører den til Europa.

Og før vi går videre så må vi altså understreke at dette handler om Mustang Mach 1, og ikke Mustang Mach-E som mange venter noe fryktelig på. Sistnevnte er som kjent den helelektriske SUV-modellen Ford har på gang, og må ikke under noen omstendigheter forveksles med Mustang Mach 1. Sånn, da er det sagt.

Ford Mustang Mach 1 2021-modell blir altså den raskeste serieproduserte versjonen av sportsbilen som har satt kurs for europeiske forhandlere, og byr på en 5-liters V8 i aluminium med 460 hk.

- Annonse -

Rent teknisk har Ford hentet en åpen inntaksmanifold fra Mustang Shelby GT350 som sluker mer luft inn til motoren, som også har blitt oppgradert med ny programvare og ny direkte bensininnsprøtyning for å øke kreftene og dreiemoment. Maks krefter blir levert ved 7.500 r/min, mens maks dreiemoment på 529 Nm oppnås ved 4.600 r/min.

Denne banefokuserte versjonen byr også på den nye 6-trinns manuelle girkassen kalt Tremec 3160, som muliggjør aggressive girskifter ved høye turtall. Sammen med en kort girvandring skal dette gjøre bilen svært morsom å kjøre.

Mustang Mach 1-modeller med manuelt gir er også utstyrt med en differensialsperre som standard, og forbedrer grepet både ved akselerasjon rett frem og ved utgangen av svinger.

Den kan også kjøres på landeveien, så litt lavmælt og uvillig opplyser Ford at den også kan fås med en 10-trinns automatkasse for de som ønsker dette. Også denne er kalibrert for bane, men har også tatt høyde for landeveien.

Mustang Mach 1 kommer også med et spesielt eksosanlegg og nye dempere og fjærer, samt at det elektriske styringsprogrammet EPAS er finjustert og sørger for at den bak rattet opplever den mest presise styringen som en Mustang i Europa noensinne har hatt.

På utsiden sørger en front- og bakspoiler for et godt marktrykk, i tillegg til en diffusor inspirert av selveste Mustang Shelby GT500. Den byr også på en unik todelt grill og nye sideinntak.

Alt dette gjør at Mach 1 har 22 prosent mer marktrykk en standardutgaven kalt Mustang GT.

Som et nikk tilbake til de legendariske utgavene på 60- og 70-tallet har Ford også lakkert utsiden av Mach 1 med fartsstriper både på panseret og på sidene av bilen, og Ford byr på åtte forskjellige fargekombinasjoner. Å, du vil gjerne høre hva de er? Vel, hold deg fast, for dette krever konsentrasjon.

Fighter Jet Grey med Satin Black/Reflective Orange striper. Iconic Silver, Shadow Black og Oxford White med Satin Black/røde striper. Velocity Blue, Twister Orange, Race Red og Grabber Yellow med Satin Black/hvite striper. Puh!

På innsiden handler det om mørke farger og aluminiumsdetaljer. Det er selvsagt sportsseter i skinn med kontrastsøm, Mustang Mach 1-logo og produksjonsnummer samt et nytt startdisplay i det 12- tommers digitale instrumentpanelet.

Og ja, om du ønsker å overdøve det mektige V8-brølet kan du vri opp volumet og få musikk ut av de 12 høyttalerne knyttet til B&O-anlegget. Men hvorfor skulle du finne på noe så dumt?

Siden den første Mach 1 kom for over 50 år siden har Ford laget over 300.000 eksemplarer, og til våren kan du også bli en del av denne historien. Hva prisen ender opp på vet vi ikke, men den «vanlige» Mustangen bikker akkurat millionen her i Norge.

Den kommer også i begrenset antall, uten at vi vet hvor mange de faktisk skal tilby.

Her er flere bilder av tidenes sterkeste serieprodusert Mustang i Europa, Mach 1:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Hva irriterer oss mest i trafikken? (Foto: Bil24)

Dette irriterer oss mest i trafikken

Frende har sjekket hva som irriterer mest når vi kjører bil, og en gammel slager troner fortsatt på toppen. De...
Det store indiske Mahindra-merket skal få MEB-komponenter fra Volkswagen. (Foto: Mahindra)

MEB skal gjøre Indias luft renere

Volkswagen-gruppen har signert en avtale med Indias største kjøretøyprodusent, Mahindra, om bruk av MEB-komponenter for kommende elbiler. For å illustrere...
Nå er interessen for brukte elbiler på Finn rekordhøy, og slike biler tar også klart kortest tid å selge. (Fotos: Finn.no)

Nå søker vi etter brukte elbiler

Endelig er ordet «elbil» inne på topplisten over populære søkeord hos Finn.no. Mens det i stor grad handler om elbiler...
BMW har oppdatert 3-serien, og det inkluderer både sedan- og touring-utgaven. (Fotos: BMW)

BMW med oppdatert 3-serie

Tyskerne har gitt den viktige 3-serien en aldri så liten oppdatering. For ganske nøyaktig 47 år siden skjedde det noe...
Stadig flere blir tatt for å kjøre i ruspåvirket tilstand. (Ill: Bil24)

30 blir tatt i ruskjøring ‒ hver dag

Trenden er bekymringsfull ‒ stadig flere blir tatt for ruskjøring. MA – Rusfri Trafikk er bekymret etter å ha sett...
Toyota skal nå fokusere på infrastruktur for hydrogenbilene her i Europa, slik som Mirai. (Fotos: Toyota)

Toyota vil bygge europeisk hydrogen-infrastruktur

Bilgiganten slår seg sammen med Air Liquide og Caetano Bus i et forsøk på å bygge infrastruktur for hydrogendrevne...
Cadillac Lyriq befinner seg nå i soloppgangen, og er snart på plass i USA. (Fotos: Cadillac)

Cadillac Lyriq har fått rekkevidde og pris

Muligens inspirert av den ekstreme interessen rundt Ford F-150 Lightning, har Cadillac trykket på gasspedalen såpass mye at Lyriq...
Rolls-Royce har gitt Phantom en midtlivs-oppdatering. (Fotos: RR)

Phantom ‒ ånden kjører videre

Rolls-Royce har gitt Phantom en ansiktsløfting, uten at de har endret altfor mye på generasjonen som kom i 2017. Vi...
For første gang har en robot lakkert et avanserte kunstverk på en bil. (Foto: ABB)

For første gang har en robot lakkert bilkunst

En robot lakkerte kunstverk på bare en halv time. Se bilder og video. Det er ABB Robotics som kan fortelle...
Renault trekker seg nå ut av Russland. (Foto: Renault)

Renault selger sin store Russland-virksomhet

45.000 ansatte i Russland får nye arbeidsgivere. Det franske Renault-konsernet gikk faktisk mot strømmen da Putin fant ut at han...
Bilia kjøper opp den norske Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. (Fotos: Bilia)

Oslo-forhandleren som ledet an I-Pace-salget er solgt

Bilia har kjøpt opp Jaguar Land Rover-forhandleren Insignia. Insignia, forhandler av Jaguar, Land Rover og ikoniske Morgan, levde et ganske...
Nio har åpnet det første servicesenteret i Norge. (Fotos: Nio)

Nio åpnet sitt første servicesenter

Ny norsk milepæl for merket som også tilbyr mobil service. Vi har blitt vant til at nye kinesiske bilmerker med...
Dette er en fullstendig selvkjørende Hyundai Ioniq 5. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 5 blir robotaxi

Mange drømmer kanskje om å sette seg bak rattet til prisvinnende Ioniq 5, men neste år kommer det faktisk...
Dette er Cher’s 1966 Ford Mustang som ble solgt for 643.000 kroner i 2016. Det var 56 prosent mer enn hva en vanlig Mustang av denne typen gikk for den gang. (Fotos: Hagerty)

Hva koster egentlig bilene eid av kjendiser?

Hva har prinsesse Diana, Paul Newman, Tupac, Carroll Shelby og paven til felles? Vel, de er alle på hver...
BMW Norge kan nyte solnedgangen, for de har nemlig svært så fornøyde kunder. (Fotos: BMW)

BMW med de mest fornøyde norske bilkundene

BI har offentliggjort Norsk Kundebarometer 2022, og den viser at BMW har de mest fornøyde kundene av bilmerkene. Handelshøyskolen BI...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her