Lucid har klar to nye utgaver som skal til Norge, og prisene er dermed klare. (Fotos: Lucid)

Prisene for Lucid Air Pure og Touring er klare

Det amerikanske elbilmerket har offentliggjort de norske prisene for Lucid Air Pure AWD og Air Touring, og leveringene skal etter planen starte allerede i år.


Lucid Motors har allerede tatt sine først steg her i Europa, og både Air Dream Edition og Air Grand Touring ruller rundt på veiene i Tyskland og Nederland.

Dessverre har den blitt forsinket til Norge og Sveits, de to andre landene som er prioritert her i Europa, men nå kan Lucid iallfall komme med en god nyhet.

For snart har de klar de to neste utgavene av Air som også skal til Norge, Air Pure AWD og Air Touring ‒ begge utstyrt med en batteripakke på 92 kWh. Ettersom dette faktisk er det lille batteriet, er det en ting som krymper og en ting som øker.

Lucid Air er som kjent rekkeviddekongen som kan by på over 800 kilometer, men det betyr ikke at bilene med det lille batteriet sliter med rekkevidden. Faktisk heter den miste batteripakken like godt Long Range, og den største er kalt Extended.

Og batteripakke-navnet skjemmer ikke Pure og Touring-utgaven, for Lucid sier bilene får en WLTP-rekkevidde som de estimerer til hele 725 kilometer.

Begge kan også lade med 250 kW, og blir tilgjengelig med DreamDrive Pro Advanced Driver Assistance System. Og ja, en utvendig Stealth Appearance-pakke som gir bilen en mørkere personlighet er også tilgjengelig.

Den tingen som øker med et mindre og slankere batteri er plassen bak, og Lucid sier at benplassen har vokst med et dypere gulv i Air Pure og Air Touring.

Den første utgaven som ble tilgjengelig var som kjent Lucid Air Dream som starter på et par millioner kroner, men allerede før Lucid Norge er skikkelig i gang kan altså merket by på de to neste utgavene.

Air Pure med firehjulsdrift kan by på 480 hestekrefter, og med et enda mer effektivt drivverk enn Extended-versjonen ruller den altså 725 kilometer på en lading. Forbruket er for øvrig opplyst til 14,1 kWh/100 km for begge de to nye utgavene.

AWD-utgaven av Pure skal være på plass i Tyskland, Nederland, Sveits og Norge i 4. kvartal, og Lucid har også på gang en bakhjulsdriftet RWD-utgave som etter planen skal komme til neste år. Her er ikke prisen klar ennå.

Men det er den for Air Pure AWD, og denne har fått en startpris på 1.140.000 kroner.

Slik ser Lucid Air Pure AWD ut:

Lucid har klar to nye utgaver som skal til Norge, og prisene er dermed klare. (Fotos: Lucid)

Lucid Air Touring er en slags kindereggutgave som både fokuserer på ytelse, rekkevidde og innvendig komfort, og her er leveringene til de fire europeiske landene ventet å starte allerede i 3. kvartal. Touring-utgaven ligger dermed litt foran i løypa.

Denne utgaven kan by på hele 620 hk og når 100 km/t på lynraske 3,2 sekunder, noe som faktisk er raskere enn en Porsche 911 Carrera 4 GTS. Ikke verst!

Prisen på en Lucid Air Touring starter på 1.300.000 kroner, så denne er 160.000 kroner dyrere enn Air Pure AWD.

Slik ser den mest sportslige av de to ut:

I tillegg er det altså mulig å få begge disse to modellene som en Stealth-utgave, hvor det er mulig å endre hele 35 utvendige komponenter. Her er det også to felgalternativer, hvor standard er 20 tommer og det er også mulig å bestille 21-tommere til 25.000 kroner.

Selve Stealth-pakken koster 20.702 kroner med et metalltak og 41.405 kroner med et glasstak.

Slik kan en litt skummel Stealth-utgave se ut:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter