Polestar har bygd den fantastiske tretopp-hytta

Ideen kom selvsagt fra Finland, landet med de uendelige skogene.


Polestar er et av bilmerkene som kjører designkonkurranser, og der kan alle, proffer som amatører, sende inn sine forslag. I fjor var temaet «progressiv», og designerspirene kunne tolke dette som de selv ville.

Det kom selvsagt inn en rekke fantastiske forslag, og vinneren blant proffene var en futurisk hjem hvor bilen ble satt i sentrum.

I amatørklassen vant en selvrensende bil, det vil si at denne var utstyrt med filtre som renset den skitne luften. Så det er kanskje ikke så rart at et bærekraftig merke som Polestar falt for nettopp denne.

Men det kanskje mest iøynefallende forslaget kom fra Finland, og vi selv beskrev dette som «en fabelaktig flott en». Polestar mente at designet var så godt gjennomtenkt at de ga forslaget hederlig omtale.

Det har gått åtte måneder siden Polestar delte ut heder og ære til designerne, og i løpet av denne perioden har de også tenkt og grublet over det hederlige forslaget. Faktisk så mye at de har bestemt seg for å lage den ‒ helt på ekte.

Så for første gang blir et av designene i konkurransen realisert, og det den finske designeren Kristian Talvitie kalte for en KOJA, en slags svevende koie, skal bygges i Finland. KOJA svaier langt der oppe i tretoppen, og et enormt panoramavindu gjør at du føler deg i ett med naturen.

Å bokstavelig talt få naturen rett utenfor ditt eget stuevinduet passer rett inn i verdiene til svenske Polestar, som er et rent elbilmerke som også er svært opptatt av CO2-utslippene når det kommer til produksjonen.

‒ Vi ble fascinert av ideen, og hvordan den overfører våre verdier til et annet miljø. Vi ble såpass imponerte at vi bestemte oss for å bygge hytta, sier Maximillian Missoni, designsjef hos Polestar.

KOJA skal bli en del av en utstilling kalt «House by an Architect», som på sin side er en del av en stor kunst- og designutstilling som skal pågå til september i den lille bygda Fiskars helt sør i Finland.

‒ De fleste designere ser på design fra et brukerperspektiv, sier den kreative Kristian Talvitie.

‒ Jeg ser også på ting fra et miljøperspektiv. Det bør være en symbiose mellom designet og hvor det plasseres.

For å realisere designet har Talvitie jobbet tett med Polestar Design-teamet i Göteborg og med kolleger ved det finske designbyråraet Ultra.

Laget av holdbare materialer med mindre påvirkning på miljøet, lokalt hentet fra tre og ull, smelter KOJA inn i sitt naturlige miljø og skaper samtidig en iøynefallende kontrast – noe Polestar også prøver å gjøre med sine biler.

Resultatet er som du kan se av bildene under ganske spektakulært, for hvem vil ikke ha en trestamme rett gjennom stua?

Om du har lyst til å delta på designkonkurransen til Polestar har du muligheten til det, for årets Polestar Design Contest skal starte denne måneden.

Og om du har lyst på den fantastiske tretopp-hytta kan du jo høre med Talvitie, for kanskje har han lyst til å bygge en til?

Uansett, her er bildene av den unike hytta svevende langt oppe blant tretoppene, og via lenkene under disse kan du også sjekke ut framtidsgarasjen og den selvrensende bilen.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter