Polestar 2 får norskutviklet nettleser

Lyst til å nett-surfe i Polestar 2? Ingen problem, for nå er nettleseren Vivaldi inkludert i bilens infotainment.


Ifølge Polestar har en av de aller mest etterspurte funksjonalitetene blant Polestar 2-kundene vært en innebygd nettleser, og siden bilens infotainment er bygd på operativsystemet Android Automotive burde det også være mulig å få på plass.

Og som musikk i ørene til de surfeglade eierne har nå nettleseren kalt Vivaldi funnet veien til elbilen.

‒ Jeg synes det er fantastisk at vi kan imøtekomme ønsket fra Polestars samfunn om å integrere en nettleser i Polestar 2, og presentere Vivaldi som en julepresang, sier CEO i Polestar, Thomas Ingenlath.

‒ Nå har en helt ny verden av nettbasert innhold åpnet seg, inkludert noen av våre favoritt-strømmeplattformer.

Selskapet Vivaldi ble grunnlagt av blant andre den tidligere Opera-sjefen Jon Stephenson von Tetzchner, og nettleseren er utviklet i Oslo. Denne er ifølge Polestar skreddersydd den 11-tommer store senterskjermen til Polestar 2 og det androidbaserte operativsystemet.

Bilmerket sier at funksjonalitetene kan sammenlignes med den ordinære nettleseren på mobiltelefonen, med navigering i faner, mulighet for strømming og nettshopping, samt viktige sikkerhetstiltak.

Videre opplyser de at Vivaldi-nettleseren bygger på fleksibilitet og funksjonaliteter som innebygd annonseblokkerer, personvernvennlig oversettelsesverktøy, notatfunksjon, sikring mot sporing og kryptert synkroniseringfunksjonalitet.

‒ Vi er veldig stolte av å introdusere nettleseren vår for første gang i en bil, og spesifikt samarbeide med en merkevare som Polestar, sier Vivaldi-sjef von Tetzchner.

‒ Ambisjonene våre for teknologi og bærekraft går hånd i hånd. Samtidig vektlegger vi transparens, personvern og samfunnsansvarlig innovasjon. Dessuten er serverne våre lokalisert på Island, et av Polestars nyeste satsingsmarkeder. Som Polestar er Vivaldi også utfordrere, og vi har en skandinavisk tilnærming til design basert på tillit og samtaler med våre brukere.

Nettleseren blir tilgjengelig for alle Polestar 2-bilene i Europa og Nord-Amerika, samt visse markeder i Asia og Oceania.

Nå er det altså funksjonaliteten som oppdateres, mens Polestar senest i november kom med en oppdatering som fokusert på ytelsene.

Det er gode nyheter i forkant av en planlagt introduksjon på Nasdaq-børsen til neste år, og i den sammenheng skal de slå seg sammen med forvaltningsselskapet Gores Guggenheim og det er ventet at Polestar drar inn rundt 1 milliard dollar på dette.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter