Her er Suzukis første elbil, eVX. (Fotos: RSA/Suzuki)

Nye bilder av elbilen Suzuki eVX

Den norske importøren har store forventninger til Suzukis aller første elbil kalt eVX.


Suzuki har allerede et kjøretøy som heter VX, og denne kjenner mange til. Suzuki VX800 er nemlig en motorsykkel som ble laget på 1990-tallet, men ble dessverre aldri den store suksessen det japanske merket drømte om.

Den nye VX har kanskje enda større forventninger knyttet til seg, for Suzuki eVX er nemlig en elektrisk bil. Mer bestemt Suzukis aller første elbil.

Det setter spesielt den norske importøren RSA pris på, for her hjemme er snart 9 av 10 nye biler helelektriske. Det går selvsagt utover et merke som Suzuki, som per i dag kun har hybrider.

Så en elbil er svære greier, og faktisk så stort at RSA selv har tatt turen til Tokyo Mobility Show hvor elbilen vises fram på hjemmebane for aller første gang.

Nå er den fortsatt litt fram i tid, så Suzuki har ikke bekreftet noen europeiske spesifikasjoner. Men det er hintet rekkevidder som kanskje til og med passerer 500 kilometer, så vi får se hva den ender opp med.

Men vi vet iallfall hvordan den ser ut.

Suzuki eVX har fått et litt røft og sportslig design, og er en ganske kompakt bil med målene 4,30 meter i lengden, 1,80 i bredden og 1,60 meter i høyden. Til sammenligning er Suzuki Vitara 4,18 meter lang, 1,78 meter bred og 1,61 meter høy.

Slik ser den Suzuki eVX ut:

På innsiden viser de første illustrasjonene et interiør som vi aldri har sett maken til, for dette er virkelig futuriske greier. Et nærmest skulpturert dashbord er fullstendig strippet for fysiske knapper, og det er en stor skjerm som strekker seg mer enn halvveis over dette. Og så har vi rattet.

Dette er litt racinginspirert og følger linjene til dashbordet, og det er også en flytende midtkonsoll som svever mellom de to forsetene.

Administrerende direktør for RSA, Frank Dunvold, er selvsagt på plass i Tokyo hvor den store bilmessen nå arrangeres ‒ og er imponert.

‒ Denne bilen er ikke bare starten på en ny æra for Suzuki, det er også en bil som vil passe perfekt for norske kunder. Med imponerende rekkevidde og 4x4, vil eVX bli et attraktivt valg som familiebil, sier Dunvold.  

Han og mange andre har ventet i spenning på helelektriske modeller fra Suzuki.

‒ Suzuki er kjent for å utvikle biler med nøysomhet, og har tatt seg god tid til utvikling av elektriske bilmodeller, sier Dunvold.

‒ Vi tror dette kommer kundene til gode, med kvalitet og pålitelighet i alle ledd, som er velkjent for Suzuki. Vi gleder oss til å kunne tilby denne til norske kunder når den lanseres i slutten av neste år.

Så ja, det tar fortsatt litt tid før Suzuki eVX er på plass i Norge, og mer bestemt kan vi forvente at den er på plass her hjemme i 2025.

Foreløpig må vi nøye oss med noen bilder av elbilen, og her er disse som også inkluderer noen illustrasjoner av den spesielle innsiden som det er verd å ta en titt på. For dette er originale greier.

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Suzuki Suzuki eVX