Her er en sniktitt på innsiden til den oppgraderte Volkswagen Crafter. (Foto: Volkswagen)

Ny Volkswagen Crafter nærmer seg

Det er på gang en oppgradert Volkswagen Crafter, og den store varebilen har ikke minst blitt ny på innsiden.


Volkswagen introduserte varebilen tilbake i 2006, og Crafter gikk inn i en helt ny generasjon i 2016. Da var også samarbeidet med Mercedes historie, så Volkswagen hadde designet denne på egenhånd.

Det har som kjent skjedd mye i løpet av de siste åtte årene, og nå gir tyskerne varebilen et nytt løft ‒ og det spesielt på innsiden.

Nå åpner Volkswagen Nyttekjøretøy for bestilling av den oppgraderte utgaven, noe som betyr at bilen nærmer seg.

‒ Siste generasjon Volkswagen Crafter har fra den ble lansert i 2016 vært et svært solid og gjennomarbeidet produkt, og som har slått godt an i målgruppen. Gjennom denne oppgraderingen har Volkswagen Nyttekjøretøy lyktes med å løfte bilen enda noen hakk, sier Fredrik Matheson, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy i Harald A. Møller AS.

‒ Vi vet at kombinasjonen med automat og 4Motion er populært i Norge, og vi tror oppgraderingene er noe som vil glede Crafter-kundene.

Volkswagen sier at det ikke har skjedd så mye på utsiden, men det er noen endringer slik som støtfangeren foran. Men på innsiden har den kommende utgaven tatt store sprang, noe produktsjef Kjetil Olafsen forklarer:

‒ De nye modellene har fått en betydelig oppgradering av interiør og infotainment-system med større skjermer, digital cockpit og ikke minst flere førerassistentsystemer som standard. I tillegg er det lagt opp til bedre ergonomi rundt den elektriske parkeringsbremsen og betjening av girvelger, siden den er flyttet opp nærmere rattet på biler med automatgir, forklarer Olafsen.

‒ Dette gir både nye oppbevaringsrom og bedre lagringsplass i gulvet mellom setene.

I tillegg har også standardutstyret økt, og inkluderer nå ting som LED-hovedlykter, adaptiv cruisekontroll, multifunksjonsratt og parkeringsvarmer.

‒ Endringene vil gjøre at kundene vil trives enda bedre bak rattet i nye Crafter, slår Olafsen fast.

Planen er at nye Volkswagen Crafter skal inn i produksjon i løpet av høsten, og dermed kan vi vente de første bilene på norske veier før vi entrer 2025.

Les også:

Debatt