Ny versjon av Lucid Air med +1.000 hk

Lucid har fortsatt ikke startet på sin europeiske ferd, men hjemme i USA er de åpenbart fulladet. For nå viser de nok en utgave av Lucid Air, og den er sterk!


Amerikanske Lucid har tenkt å utfordre elektriske biler i det litt høyere prissegmentet, og har ambisjoner langt utenfor USA. De har for lengst bekreftet at de skal til Europa, og går det som planlagt er de på plass på det gamle kontinentet allerede i år.

Og ja, Norge er selvsagt en viktig del av planen, og er bekreftet som en av landene sammen med Sverige. Men dessverre for våre finske og danske naboer ‒ de er ikke en del av den første satsingen som består av 11 byer inkludert Oslo og Stockholm.

Det første Lucid Studio her i Europa skal åpne i München, og deretter skal andre følge etter på løpende bånd.

Tett på følger også modellutgavene av den første bilen, Lucid Air. Denne er tilgjengelig som Pure, Touring og Grand Touring.

Det er også en lanseringsutgave kalt Dream Edition som allerede er utsolgt i USA, og denne kan by på to versjoner. En Range-versjon og en Performance-versjon. Range fokuserer på rekkevidde, mens Performance er den iltre av dem. Her snakker vi om vanvittige 1.111 hestekrefter.

Og nå tar Lucid også grep rundt den populære Grand Touring-utgaven, som byr på det beste fra to verdener.

‒ Lucid Air Grand Touring symboliserer løftet til Lucid-merket – et triumvirat av bransjeledende rekkevidde og effektivitet, fantastisk kjøredynamikk og luksuriøs innvendig plass, sier Peter Rawlinson, administrerende direktør for Lucid-gruppen.

‒ Denne enestående fusjonen av egenskaper er resultatet av Lucids banebrytende interne teknologi, eksemplifisert av våre miniatyriserte drivenheter med uovertruffen krafttetthet og utprøvd 900V+ batteri- og kraftarkitektur.

Svære ord fra sjefen, altså.

Og han har flere på lager, for nå er det også klart for en ytelsesversjon av utgaven.

‒ Lucid Air Grand Touring Performance svarer på den sterke etterspørselen vi fortsetter å oppleve etter versjoner av Lucid Air med høyere ytelse, sier Rawlinson.

Bilmerket har altså merket etterspørsel av en sterkere Grand Touring, og har lynraskt kastet seg rundt og laget en slik versjon. Men dette er alt annet enn en hastverksbil.

Lucid Air Grand Touring Performance er utstyrt med en motor på hver av akslene og totalt 1.050 hestekrefter (819 hk for Grand Touring), og de hevder selv dette er den kraftigste elbilen som for tiden er tilgjengelig i Nord-Amerika.

Den oppgitte rekkevidden er også av det imponerende slaget, for Lucid sier at den EPA-estimert rekkevidde er på hele 718 kilometer (755 km for Grand Touring med 21-tommers hjul). Ja, mest av alle, hevder Lucid.

Lucid Air Grand Touring med 19-tommers hjul har for øvrig en EPA-rekkevidde 830 kilometer.

Med firehjulsdrift og 1.050 hk bør de gå ganske greit unna med Grand Touring Performance, noe det da også gjør. Lucid opplyser 0-96,5 km/t på lynraske 2,6 sekunder (3,0 for Grand Touring), så her skal til og med de ganske så dyre sportsbilene slite med å henge på.

Lucid melder videre at den nye utgaven er klar for kundeleveringer i USA allerede i juni, og Canada følger etter i august. Og så forhåpentlig Europa.

Mens vi venter på at det skjer, kan vi jo sjekke ut en del bilder av Lucid Air Grand Touring:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter