Annonse
Hjem Motorsport Norske Ayla får kjøre sammen med formel 1-gutta

Norske Ayla får kjøre sammen med formel 1-gutta

Ayla Ågren er en av 18 førere i årets sesong av den kvinnelige W-serien i formel-sporten, og hun får stifte bekjentskap med formel 1-sirkuset i to av rundene.

2019 var litt av et år for motorsporten, for det markerte også en satsing på kvinnelige førere for første gang.

20 kvinnelige førere fra hele verden konkurrerte mot hverandre i sju løp, og britiske Jamie Chadwick skrev historie som den aller første mesteren.

Norden var også representert med finske Emma Kimilainen, som takket for plassen med å vinne et av løpene.

Men 2019 er som kjent historie, og i 2020 har også Norge en fører på startstreken i W-serien.

Saken fortsetter under Annonsen

Ayla Ågren forsøkte å kvalifisere seg til et sete i fjor, men røk ut i den siste uttaksrunden.

I år kjempet 40 førere fra hele verden om 12 faste seter (de seks beste fra i fjor har automatisk et sete) samt to reserveplasser, og Ågren imponerte så mye at hun tok en av de 12 faste setene foran årets sesong.

Det vil si at vi har en norsk sammenlagts-kandidat i årets W-serie.

Og Ågren får vist seg fram for et mye større publikum enn hun kunne drømt om.

For W-serien, men den tidligere formel 1-stjernen David Coulthard på laget, skal nemlig kjøre to støtteløp til formel 1.

Det er litt av en tillitserklæring for den ferske serien.

‒ Vi hos W-serien er over oss av begeistring at, bare i vår andre sesong, er vårt mesterskap ønsket velkommen av formel 1. Vi er veldig begeistret for at de to siste løpene i 2020-kalenderen til W-serien tar plass som en del av formel 1-plattformen, sier Catherine Bond Muir hos W-serien.

Ågren og resten av førerne får ikke bare vist seg fram i forbindelse med USA Grand Prix i Austin 24. oktober og Mexico Grand Prix uka etter, men de skal også kjøre seks løp i forbindelse med det åpne tyske DTM-mesterskapet.

Også DTM er en svær serie, så dermed får de 18 førerne og W-serien vist seg fram for millioner av motorsport-fans i år.

Men høydepunktene blir selvsagt de to formel 1-rundene.

‒ Vi er glade for å kunne ønske W-serien velkommen til to så spektakulære løp i formel 1-verdensmesterskapet, som de to i Austin og Mexico City er, sier Ross Brawn hos Formula 1.

En som er ørlite sjalu er Coulthard, som virkelig har stått på for å promotere den kvinnelige motorsport-serien.

‒ Selv om jeg har kjørt 246 Grand Prix-løp mellom 1994 og 2008, har jeg aldri kjørt Grand Prix på hverken Circuit of the Americas eller Autódromo Hermanos Rodríguez, ettersom ingen av de banene var en del av formel 1-kalenderen da jeg kjørte. Men jeg har vært der under mange fantastiske Grand Prix, og kan med sikkerhet si at de begge er fantastiske baner, sier briten.

‒ For W-serien er annonseringen av to helt nye støtteløp til formel 1 en virkelig imponerende utvikling, og viser hvor rask W-serien har blitt akseptert som en del av den internasjonale motorsport-kalanderen, legger han til.

Brawn er opptatt av å få kvinner inn i motorsporten.

‒ På bare ett år har W-serien bidratt betydelig til å øke interessen for mangfoldet og inkluderingen i motorsport, sier F1-sjefen.

‒ Vi er overbevist om at sporten vår må tilby like muligheter for menn og kvinner til å konkurrere sammen ‒ det er ikke tilfeldig at det er en forbedring av mangfoldet i F1-nettverket. For det å støtte og promotere førertalenter fra under-representerte bakgrunner er et av våre strategiske mål.

‒ De store tilskuermassene som er på plass i Austin og Mexico City Grands Prix kan nå selv få oppleve evnene til disse talentfulle kvinnelige førerne på nært hold, og det vil definitivt øke bevisstheten om hvor viktig det er med inkludering og mangfoldighet i motorsport.

En av de som skal vise seg fram er altså norske Ayla Ågren, og her er løpene hun og de 17 andre skal kjøre i W-serien denne sesongen:

  • St. Petersburg, Russland: 30. mai
  • Anderstorp, Sverige: 13. juni
  • Monza, Italia: 27. juni
  • Norisring, Tyskland: 11. juli
  • Brands Hatch, Storbritannia: 23. august
  • Assen, Nederland: 5. september
  • Austin, USA: 24. oktober
  • Mexico City, Mexico: 31. oktober

Les også:

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker