Redaktør for NAF veibok, Per Roger Lauritzen, trenger ikke å Google. (Fotos: NAF)

Norges mest bladde bok kommer i ny utgave

Det som har vært bilistenes aller beste venn, NAFs veibok, er klar i ny utgave.


I dag kommer bilene med navigasjon og åpner også for tilkobling av både Android- og iPhone-mobiler, men mange har eldre biler og noen foretrekker også en ganske så manuell app.

Det i form av en fysisk bok, og for bilistene er det en som gjelder – NAF veibok.

I år runder den store bilorganisasjonen 100 år, og det må selvsagt markeres med en ny utgave av det som er Norges største bokutgivelser gjennom tidene.

– Her finner du hele Norge, ferdig Googlet, sier Per Roger Lauritzen, redaktør av veiboka.

– Vi opplever like stor etterspørsel etter veiboka nå som tidligere. Mange setter pris på en bok de kan ha i bilen, som fungerer uansett mobildekning og der innholdet er «ferdig googlet» og kvalitetssikret.

Men boka kan by på mer enn bare veier.

– I tillegg til veikartene finner du turforslag og høydepunkter fra hele landet, så det er enkelt å oppdage mer av landet vårt, sier han.

NAF veibok er lagt opp slik at man enkelt kan følge de viktigste veiene gjennom alle landets kommuner. Boka inneholder turforslag og guide til severdigheter også utenfor hovedveiene, samt veikart over Norge, Sverige og Danmark, forklarer NAF.

Mange forfattere drømmer nok om et opplag som veiboka kan vise til, for det har til nå kommet 31 utgaver og mer enn 10 millioner bøker siden den første kom i 1928.

Nå er det altså klart for den 32. utgaven, så i snitt går det tre år mellom hvert opplag.

 ‒ Vi sender ut et opplag på 450.000 bøker, og det er trygt å si at veiboka nok er en av Norges mest leste bøker gjennom tidene, sier Lauritzen som har vært redaktør for de siste åtte utgivelsene.

 – Mye har endret seg i samfunnet, men folk har behov for oversikt, innsikt og hjelp på veien. Bilferie lar deg oppleve landet på en annen måte, med rom for avstikkere, omveier og snarveier til de gode opplevelsene. Der er veiboka fortsatt et viktig bidrag.

Det er ikke alt.

NAF supplerer veiboka med noe du kan lytte til i bilen, og som skal gi deg turtips for alle fylkene, med høydepunkter og fakta.

– I år kan vi også tilby noe nytt, en serie med podcaster som følge til veiboka. Her får du høydepunktene fra hvert enkelt fylke og tips til severdigheter slik at du kan få mest mulig ut av bilferien, sier Lauritzen.

Her spiller han inn en episode sammen med Reidar Stangenes (t.v.):

Fakta om Veiboka 2024:

  • Årets utgave har for første gang med veikart over Danmark og Sverige i tillegg til Norge.
  • Boka er lagt opp slik at det er lett å følge veiene gjennom alle norske kommuner, og de viktigste veiene er presentert i rekkefølge.
  • Veiboka dekker de viktigste attraksjonene og severdighetene i alle de 357 kommunene og 15 fylkene.
  • Den første veiboka kom ut bare fire år etter at NAF ble stiftet i 1924. Allerede i 1928 meldte behovet seg for en guide til de veifarende. Siden har NAF veibok vært fast følgesvenn for bilturister i Norge gjennom alle år.
Les også:

Debatt

Les mer om:

Forbruker NAF NAF veibok