Annonse
HjemElbilerNoen hundrelapper skiller e-208 og Corsa-e

Noen hundrelapper skiller e-208 og Corsa-e

Franske PSA fortsetter sin lanseringsferd rundt elbiler, og nå er tiden kommet til Opel Corsa-e. Den blir eksakt 320 kroner dyrere enn Peugeot e-208.

De er små, men de begynner å bli mange.

PSA har i tur og orden lansert Peuegot e-208, DS 3 Crossback E-Tense og nå altså Opel Corsa-e.

I tillegg til at alle tre er ganske kompakte, byr de også på det samme elektriske drivverket bygd på PSA-plattformen kalt plattform CMP.

Det betyr 136 hestekrefter, et batteri på 50 kWh plassert i gulvet og en rekkevidde på noe over 300 kilometer.

Saken fortsetter under Annonsen

DS 3, 4,12 meter lang og 1,8 meter bred, har en rekkevidde på 320 kilometer.

Peugeot 208, 4,05 meter lang og 1,74 meter bred, har en rekkevidde på 340 kilometer.

Opel Corsa, 4,06 meter lang og 1,76 meter bred, har en rekkevidde 330 kilometer.

DS er det litt mer luksuriøse merket som sprang ut av Citroën, og dermed stikker den litt av prismessig i den kompakte trioen. Den starter nemlig på 312.000 kroner, mens toppmodellen er priset 342.000 kroner.

Så familiefeiden på prissiden blir mellom de to andre.

Her har PSA Norge valgt å skille de to med fattige 320 kroner.

Peugeot e-208 starter på 249.580 kroner, mens prisen på den nye Corsa-e ble klart da bilen ble lansert under Frankfurt Motor Show. Prisen er satt til 249.900 kroner.

Merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Johnny Danielsen, er fornøyd med det.

‒ Gjennom snart fire tiår har Corsa vært kjent for å levere praktisk og økonomisk fornuftig bilhold til norske nybilkjøpere, den tradisjonen fortsetter vi med den nye elbilen.

Vi kjenner altså igjen drivlinjen fra de to andre modellene, og det innebærer også at den er klar for lading på 100 kW. Dette gjør at også det tredje nye elektriske medlemmet hos PSA kan lades opp til 80 prosent på 30 minutter.

Corsa A debuterte allerede tilbake i 1982, og det er 6. generasjon av modellen som nå lanseres. Den nye får i likhet med e-208 også tre kjøremoduser, de ganske så selvforklarende Normal, Eco og Sport.

Den kommer også i tre utstyrsnivåer, e-Selection, e-Edition og e-Elegance, og standardpakken inkluderer ting som automatisk nødbrems med fotgjengeroppdagelse, trafikkskiltgjenkjenning, aktiv filholder, elektrisk parkeringsbrems, oppvarmet skinnratt og 7-tommers berøringsskjerm med støtte for Apple CarPlay og Android Auto.

PSA Norge sier at flere hundre allerede har lagt inn reservasjon på Corsa-e, og Opel byr også på vanlige Corsa-versjoner med både bensin- og dieselversjoner samt en elektrisk rallyversjon kalt Corsa-e Rally.

Den bensindrevne versjonen skal være på plass mot slutten av året, men når Corsa-e kommer er ikke kjent.

Flere andre nye Opel-modeller debuterte også under Frankfurt Motor Show.

Det inkluderer Opels aller første ladbare hybrid, Grandland X Hybrid4 med 300 hestekrefter, en ny 5-dørs Opel Astra og en Sports Tourer, samt den fleksible Opel Zafira Life som kan by på opp til ni seter for storfamilien.

Her er flere bilder av den kommende Corsa-e:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse