- Annonse -
HjemElbilerNå søker vi etter brukte elbiler

Nå søker vi etter brukte elbiler

Endelig er ordet «elbil» inne på topplisten over populære søkeord hos Finn.no.

Mens det i stor grad handler om elbiler når det kommer til det norske nybilsalget, har det vært langt mer luken interesse for slike biler over i bruktmarkedet.

- Annonse -

For eksempel hadde dieselbilene tilnærmet halvparten av bilmarkedet på Finn i 4. kvartal i fjor, mens drøyt en fjerdedel var bensinbiler. Kun 14 prosent var elektriske biler, mot et nybilsalg som besto av 64,5 prosent elbiler i 2021 og hele 83,7 prosent i januar.

2022 ble innledet med en voldsom interesse rundt brukte biler, men så kom krigen i Ukraina og det nye moteordet «inflasjon» som truer med å skyve opp renten. Framtiden virket plutselig langt mer usikker, og norske forhandlere sliter også med å få tak i de mest populære bilene grunnet produksjonstrøbbel.

Et annet element som spiller inn er at den norske reiselysten nå tar seg opp igjen, noe som kan føre til at mange setter seg på gjerdet når det kommer til kjøp av ny bruktbil.

Finn melder at trykket fra januar har dempet seg noe, men at de fortsatt registrerer høy interesse rundt bruktbilmarkedet.

- Annonse -

‒ På tross av alt dette er trafikken høy jevnt over på hele Finn motor, med i snitt over 28 millioner besøk per måned i årets første tre måneder, forteller Eirik Håstein, leder for Finn motor.

‒ I tillegg har etterspørselen etter elbiler vært helt enorm, spesielt fra mars av. Elbiler markert som solgt eller avpublisert på Finn har i mars og april ligget på cirka 20 prosent, sammenlignet med normalen som er 13-14 prosent.

På samme tid har flere elbilmodeller opplevd et oppsving på søkertrenden, og Finn kan rapportere at særlig modeller som Tesla, Audi e-tron og Nissan Leaf er populære, På samme tid har søkeordet «elbil» dukket opp på topplisten.

Av den grunn har Håstein et godt råd:

- Annonse -

‒ Vurderer du å selge elbilen din, er det med andre ord en god tid å gjøre det på.

Elbil-annonsene er nå de som i snitt ligger kortest på Finn Motor ‒ 25 dager. Dieselbil-annonsene ligger i 33 dager, hybridbilene i 45 dager og bensinbilene i 51 dager.

Fortsatt regjerer dieselbilene bruktbilsalget, og står bak 47,8 prosent av salget. Videre følger bensinbilene med 24,2 prosent, mens elbilene nå har en markedsandel på 16,5 prosent. Hybridene står bak 11,5 prosent av bilene som er solgt på Finn.

Flipping har nå gjort comeback i Norge, noe som betyr at folk kjøper seg en ny elbil bare for å flippe den videre på bruktmarkedet med fortjeneste.

Grunnen er produksjonstrøbbel og lang leveringstid for mange av de mest populære elbilmodellene.

‒ Vi hører fra bransjen og forhandlere som selger nye objekter at mange av komponentene man trenger til produksjon er forsinket, og leveringstiden er lang, sier Håstein.

Både en mangel på komponenter og deler grunnet både korona og krigen i Ukraina skaper trøbbel, og Kina kjemper fortsatt mot covid-19 som også skaper trøbbel både for produksjonen og eksporten i det som har blitt verdens største bilmarked.

Finn melder at problemene ikke har hatt noen særlig påvirkning på bruktbilmarkedet, men legger til at det ikke kommer nye biler eller merker inn med det første.

‒ Publiseringstiden i bruktbilmarkedet har økt med 6-8 dager, noe som igjen kan være et resultat av nyhetsbildet, renteendinger og mangel på ønskede merker og modeller. Hos oss ser vi at objekter blir liggende lenge egentlig over hele linjen, sier Håstein.

Det er også stor interesse for brukt MC, båt og caravan (bobil og campingvogn), men signalene er at interessen går litt ned målt mot de foregående årene.

‒ De siste to årene i disse markedene var langt over normalen, og trafikken på hele Motor i første kvartal 2022 er fortsatt høyere enn vårt siste normalår i 2019, påpeker Håstein.

Som vanlig tar trafikken seg opp for disse sesongbaserte segmentene nå når vi nærmer oss sommeren, og fra februar til mars økte trafikken på Finn med 24 prosent for bobil, 60 prosent for båt, 73 prosent for campingvogn og 36 prosent for MC.

‒ Historisk sett har været mye å si for interesse og aktivitet i MC-bransjen, og nå ser det ut til at det blir litt varmere fremover, som antakelig vil slå positivt ut, forteller Motor-lederen.

‒ Dersom vi ser på tilsvarende analyser fra 2021, er prognosen at trafikken for Bobil, Caravan, Båt og MC vil fortsette å øke fram mot juli.

‒ Biler til salgs vil også holde seg stabilt høyt gjennom juni, siden man ofte er på jakt etter bruktbil før sommerferien starter. Vi går derfor fra et godt kvartal mot et som med stor sannsynlighet blir enda bedre, slår Eirik Håstein fast.

Her er de ti mest populære søkeordene hos Finn Bil, og som vi kan se har «elbil» endelig entret listen.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Fire eksperter har plukket ut de seks beste kjøreveiene. En norsk berømt og svært så fotogen strekning er blant de utvalgte. (Fotos: Mazda)

Kåret til en av verdens beste kjøre-strekninger

Ja, du kjenner igjen bildet, gjør du ikke? Eksperter har kåret berømt norsk strekning til en av de aller...
Lading skremmer mange fra å ta kjøreturen nedover kontinentet. (Foto: NAF)

På Europa-tur med elbilen? Har er tipsene

NAF sier at det er fult mulig å ha en god elbilferie i Europa. Nylig gjennomførte YouGov på oppdrag for...
Ford viser nå en ellevill varebil som selv formel 1-bilene skal slite med å henge på opp til 100 km/t. (Fotos: Ford)

Ford med en helt vanvittig el-varebil

Hørt om den elektriske varebilen som akselererer like fort som en formel 1-bil? Ikke det, nei. Gigantiske Ford satser hardt...
Mercedes Vision EQXX har gitt oss en smakebit på framtidens rekkevidder for elbiler. (Fotos: Mercedes)

Mercedes’ elbil klarte 1.202 km rekkevidde

Med et forbruk på pene 8,3 kWh rullet og rullet Mercedes Vision EQXX, før den til slutt stoppet etter...
Ludvig er ekstra bekymret for all søppelet han finner langs veikanten. (Foto: Hold Norge Rent)

Ikke kast søppel ut av bilvinduet. Hilsen Ludvig

Med flykaos og korona blir det også bilferie på mange i år, og Ludvig er litt bekymret. Han frykter...
Dette er en ny sjef i Continental-familien. (Fotos: Bentley)

Bentley viser fram ny sjef

Continental GT Mulliner W12 kombinerer luksus og ytelser på et helt nytt nivå. Fordelen med et luksusmerke som Bentley er...
En prototype av Polestar 5 er på plass under Goodwood-festivalen, og der skal de kjøre to ganger opp den berømte bakken. (Fotos: Polestar)

Polestar 5 sikter mot 884 hk

Svenskene har ikke tenkt å leke når de utvikler sin første helelektriske GT-modell. Polestar-merket springer rett ut fra motorsporten. Det...
Peugeot knaller til med en helt ny 408 med ganske lekre linjer. (Fotos: Peugeot)

Peugeot lokker med en coupé

Splitter nye Peugeot 408 skiller seg helt klart ut fra resten av familien. Peugeot selv kaller den nye 408 for...
Toyota oppgraderer Rav4 for modellåret 2023. (Fotos: Toyota)

Toyota oppgraderer bestselgeren

Rav4 får blant annet et nytt multimedia-system og flere førerassistenter. Det aller meste handler om elbiler når det kommer til...
Et barnesete med kollisjonspute har imponert i tre tyske tester denne våren. (Fotos: Cybex)

Barnesete med airbag imponerte

Ja, det finnes barnesete med integrert airbag. Og det er åpenbart effektivt. Det testes selvsagt barneseter stadig vekk, og i...
BMW M fyller på med en M3 Touring. (Fotos: BMW)

Her er stasjonsvognen av BMW M3

BMW M3-familien er komplett med utgaven kalt M3 Touring. Da BMW kom med M1 tilbake i 1978 tenkte de ikke...
Dette er tegningene av en ny elbil fra Volkswagen, ID. Aero. (Fotos: VW)

Volkswagen pirrer med svær el-sedan

Store ID. Aero skal først øremerkes et land hvor befolkningen ikke er så veldig lange. Tilbake i 2018 var Volkswagen...
Prodrive hyller nå en spesialutgave av Subaru Impreza som kom i 1997. (Fotos: Prodrive)

Klassiske Subaru Impreza har gjenoppstått

Jadda ‒ Prodrive kliner til med en ny utgave av den berømte gatebilen som fulgte i kjølevannet av WRC-suksessen...
Et lite steg for Defender, med kanskje et svært for transportsektoren? Nå kommer byggesettet som enkelt gjør klassiske Land Rover Defender om til en elbil. (Fotos: Electrogenic)

Lanserer elbil-byggesett for klassiske Land Rover

Nå kan du, eller kanskje aller helst en litt mer faglært bilmekaniker, bygge om den klassiske Land Rover Defender...
Hyundai Ioniq 6 blir en ganske oppsiktsvekkende bil, iallfall om vi skal dømme etter denne skissen. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 6 blir en oppsiktsvekkende elbil

Ja, Hyundai har tenkt å videreføre de fantastiske linjene til konseptet Prophecy til den serieproduserte Ioniq 6. Det var mange...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her