Annonse
HjemNyheterNå kommer den vingeløse Porsche 911 GT3

Nå kommer den vingeløse Porsche 911 GT3

Tyskerne har klar en Touring-pakke til villdyret 911 GT3, og nå er denne mulig å få med PDK-girkassen.

Ikke alle liker sportsbiler med store vinger og et mer bøllete utseende. Det fikk Porsche erfare med forrige generasjons 911 GT3, for da tyskerne introduserte en Touring-pakke til denne ble den ganske så populær.

Men siden den gang har Porsche kommet med en ny generasjon 911, nemlig den med typebenevnelsen 992, og nå følger de også den populære Touring-oppskriften for GT3-utgaven.

Her snakker vi altså om en versjon som i utgangspunktet er laget for å gå enda fortere rundt en bane, og Porsche har kombinert en motor med 510 hestekrefter og 470 Nm, en total vekt på kun 1.418 kilo og en manuell GT sport-girkasse som standard.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det er lett å se forskjellen på en 911 og en 911 GT3, for sistnevnte har en stor bakvinge som skal sørge for ytterliggere marktrykk rundt en bane. Eller, det var.

For nå har de altså klar en Touring-pakke også til denne. Dette er ikke noe nytt, for allerede i 1973 kom den første slike. Den gang til 911 Carrera RS, og dette fulgte de altså opp med forrige generasjon 911 GT3 (991-versjonen) som kom i 2017.

Poenget bak denne pakken er altså å beholde de klassiske linjene til en 911 og på samme tid gi den hakket mer aerodynamikk og dermed veigrep. Så Touring-pakken er for de som bruker bilen mye på landeveien, og ikke trenger en voldsom bakvinge for å holde den klistret til asfalten.

Her kan du selv se forskjellen, for dette er altså to 911 GT3-utgaver:

Nå er ikke spoileren bak helt borte, for selv om den ikke normalt er synlig har Porsche erstattet den med en som automatisk dukker opp når det trengs. Så marktrykket skal være omtrent det samme som hos en GT3 med den fastmonterte bakvingen.

Nytt for 992-versjonen er at det nå er mulig å kombinere Touring-pakken med en automatisk 7-trinns PDK-kasse, noe som ikke var mulig for den forrige generasjonen. Og selv om den totale vekten spretter opp til 1.435 kilo med denne, gjør nok dette grepet Touring-pakken enda mer aktuell for flere GT3-kunder.

Andre grep gjennom Touring-pakken inkluderer blant annet sølvstriper rundt vinduene og eksosstussene, mørkere frontlykter og mer skinn og aluminium på innsiden.

Og det beste av det hele?

Jo, Porsche sier at Touring-pakken kan velges helt uten ekstra kostander.

Her er ulven i litt mer fåreklær, nemlig Porsche 911 GT3 uten en diger bakvinge.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse