Annonse
Hjem Nyheter Nå får de første heldiggrisene sine DB4 GT Zagato

Nå får de første heldiggrisene sine DB4 GT Zagato

Det ligger mer enn 4.500 timer bak en Aston Martin DB4 GT Zagato, men så er det også en av de mest fantastiske bilene som er laget i år.

På begynnelsen av 1960-tallet kunne de aller kuleste på landeveien sette seg inn i en DB4, et smykke av en bil som sendte Aston Martin rett opp i elitedivisjonen til bilbyggerne.

Modellen hadde så mye potensiale at britene fikk troen på at de også kunne utfordre selveste Ferrari på racerbanen, og inngikk et samarbeid med selskapet Zagato for å få det til.

Ut av dette kom det 19 spesialversjoner kalt DB4 Zagato, den aller siste satt sammen i 1963.

De som er født det året vet at det nå er 56 år siden, og nå blir modellen utrolig nok «født» på ny.

Saken fortsetter under Annonsen

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation hører nemlig hjemme i prosjektet Aston Martin DBZ Centenary Collection, som også inkluderer en splitter DBS GT Zagato.

Den gamle og den nye blir altså solgt i par, og det skal kun settes sammen 2 x 19 biler. Prisen for den enorme duoen er også gigantisk ‒ rundt 70 millioner kroner. Og ja, en Aston Martin DB4 GT Zagato kan kun kjøres på bane med. Hjelpe meg!

Men har man cash nok er det helt klart verd pengene.

Aston Martin startet i 2017 med serien de kaller Continuation, som på norsk betyr fortsettelse.

Det hele startet med at de laget 25 eksemplarer av DB4 GT Continuation, og disse forsvant selvsagt som dugg for sola.

Fortsettelsen på eventyret er altså DBZ Centenary Collection, og nå er de klar til å levere de aller første bilene av den gamle halvdelen DB4 GT Zagato.

Bilene er altså satt sammen for hånd, og de har også morsomt nok brukt gammelt utstyr ‒ som for eksempel hammer til å banke ut karosserideler.

Produsenten sier at de brukte rundt 4.500 timer på DB4 GT, så det ligger et enormt arbeid bak hver av bilene.

‒ Nå havner de i hendene på en liten gruppe av eiere rundt i verden, og jeg er sikker på at de, som meg, føler seg æret over å ta del i denne historien for dette fantastiske merket, sier Aston-sjef Andy Palmer.

Det er altså ikke alt, for de 19 griseheldige kundene kan vente seg en ny solid førjulspreseng neste år. Da starter nemlig leveringene av DBS GT Zagato, den moderne halvdelen av DBZ Centenary.

Og det verste av alt er at dette ikke er det mest fantastiske Aston Martin kommer med når det gjelder nye klassikere.

Continuation-prosjektet ruller nemlig videre med selve gullskatten, modellen som etterfulgte DB4 og som ble en av verdens aller mest legendariske biler noensinne ‒ DB5.

Og ja, det er snakk om James Bond-versjonen av denne, inkludert spionutstyr! Aston Martin DB5 Goldfinger Edition kommer i 2020, og skal vi gjette er de nok allerede utsolgt.

Men før den tid kommer altså Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation, og her er flere bilder av de leveringsklare og fantastiske bilene:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker