Annonse
Hjem Nyheter Nå er alle Volvo-modellene elektrifisert

Nå er alle Volvo-modellene elektrifisert

Mildhybridsystemet introdusert på XC60 og XC90 i fjor blir nå tilgjengelig for på alle modeller, inkludert XC40 og Cross Country-versjonene av V60 og V90.

Som den første store produsenten i verden erklærte Volvo at samtlige modeller skulle bli tilgjengelig også i elektrifiserte versjoner, og dette skjedde tilbake i 2017.

Tre år senere innfrir de den erklæringen.

I fjor lanserte Volvo en ny 48-volts mild hybrid-drivlinje, og denne var da tilgjengelig for de to største SUV-modellene, XC60 og XC90.

Denne drivlinjen skal ifølge svenskene selv bidra til opp mot 15 prosent drivstoffbesparelse og utslippsreduksjon i reelle kjøresituasjoner.

Saken fortsetter under Annonsen

Linjen inkluderer et nytt bremsesystem som samarbeider med regenereringssystemet, og reduserer drivstoff og utslipp ved å lagre kinetisk energi når føreren bremser.

Dette mildhybrid-systemet kommer nå til resten av modellene, noe som inkluderer XC40 og Cross Country-versjonene av V60 og V90.

Dette skjer i forbindelse med at Volvo nå fornyer flere av sine modeller, mer bestemt S90, V90 og V90 Cross Country.

Volvo har blant annet gjort endringer på fronten og bakenden, noe som innebærer nye tåkelys, ny spoiler og nytt design på nedre del av støtfangeren foran.

På de to stasjonsvognene V90 og V90 Cross Country er den mest markerte nyheten de nye led-baklysene, og Volvo-modellene kommer nå også med sekvensielle blinklys.

På toppen byr også Volvo på nye utvendige farger og nye felger.

Her er en video av V90 Cross Country:

Men det har skjedd ting på innsiden også.

Nytt lydanlegg

Der finner vi nå et helt nytt lydanlegg fra Bowers & Wilkins, og ifølge Volvo selv skal lydopplevelse nå takket være en ny forsterker, støykanselleringsfunksjonalitet og lydinnstillinger «gjenskape lydbildet i en jazzklubb».

En annen viktig nyhet er at Volvo lanserer noe som er kalt Advanced Air Cleaner-teknologi, og dette skal gi enda bedre inneklima.

Gjennom dette blir det mulig å overvåke luftkvaliteten i bilen via skjermen i midtkonsollen, og ved behov er det mulig å rense luften på få minutter.

Dette er noe som tidligere er lansert på kinesiske modeller, men Volvo ruller det nå ut til resten av verden.

Både det nye lydanlegget og luftrenseanlegget kommer til 60- og 90-modellene som er satt sammen på SPA-plattformen.

Flere USB-punkter

Svenskene har også tatt grep rundt strømuttakene, og fjerner 12-volts-punktet for baksetepassasjerene. I stedet har Volvo satt inn doble ladepunkter klargjort for USB-C.

Den trådløse ladefunksjonen introdusert gjennom XC40 blir nå også tilgjengelig både for 60- og 90-serien.

I tillegg til mildhybrider byr også Volvo på Recharge-versjoner som i framtiden både vil inkludere ladbare hybrider og rene elbiler.

Volvo har allerede åpnet for bestilling for den første elbilen, XC40 Recharge Pure Electric, og leveringene av denne skal etter planen starte mot slutten av året.

Her er flere bilder av den ladbare XC40, XC60 og 90-serien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker