Annonse
HjemElbilerMini med en elektrisk kruttønne

Mini med en elektrisk kruttønne

Selvsagt må John Cooper Works også kaste seg over den helelektriske Mini-modellen.

Mini skulle egentlig vært den første til å tilby en elbil i BMW-gruppen, men så dukket det opp en annen mini og snøt det britiske merket for akkurat den milepælen.

Da den lille BMW i3 ble introdusert i 2013 utsatte Mini planen om sin elbil, men fortsatte utviklingen av det som skulle bli den aller første Mini-modellen i helelektrisk drakt.

Og nå er den endelig på plass, og sammen med den ladbare hybrid-versjonen Mini Cooper SE Countryman har elbilen Mini Cooper SE løftet markedsandelen med 10 prosent på bare noen måneder.

Dette har selvsagt gjengen hos John Cooper Works fått med seg. Det er disse som lager de aller morsomste utgavene av Mini, nemlig de små kruttønnene.

Saken fortsetter under Annonsen

Og de vil også være med på den elektriske moroa.

Det iltre «barnet» til Mini, som lager utgaver som hedrer racerførere John Cooper, utvikler nå en Mini John Cooper Works Electric som skal mikse «bærekraft, ytelser og lidenskap».

‒ John Cooper Works-modeller med konvensjonelle forbrenningsmotorer vil fortsatt spille en viktig rolle for å sikre at vi imøtekommer ønsker og behov fra ytelsesentusiaster over hele verden, sier Mini-sjef Bernd Körber.

‒ Men med det nye fokuset på elektrisk ytelse har vi også en mulighet til å forsterke den unike profilen til John Cooper Works-merket mer enn noen ganger tidligere.

Mini holder fortsatt kortene tett til brystet rundt den kommende elektriske kruttønna, så vi vet foreløpig ingenting om ytelser, batteri, pris eller lanseringstidspunkt.

Det eneste BMW har bekreftet er at bilen faktisk finnes gjennom en del bilder og en kort video av en kamuflasjekledd Mini. Her er videoen, og ingen fare, du skal få se alle bildene også.

Som videoen viser har John Cooper-gjengen tatt bilen til verdens tøffeste racerbane, Nordschleife, som passende nok, eller kanskje upassende, kalles for «det grønne helvete».

Den skal altså bygges for fart og moro, og det er nok mange som ser fram til at den iltre versjonen blir lansert.

De litt mer ansvarlige foreldrene i Mini skal selv øke den elektrifiserte familien med tre nye biler i nær framtid, en 3-dørs modell, en ny crossover-modell i småbilsegmentet og en crossover-modell i kompaktsegmentet.

Men den raskeste blir Mini John Cooper Works Electric, og her er bildene som Mini har sluppet av den:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse