MG UK har på gang den raskeste produksjonsbilen noensinne, og det er en MG 4. (Fotos: MG)

MG viser sin sterkeste produksjonsbil

Og et konsept som hedrer rallybilene fra 1980-tallet. Se bilder av begge!


Mens vi venter på roadsteren MG Cyberster som er ventet til neste sommer, kan den britiske delen av MG lokke med en bil som de kaller den sterkeste serieproduserte MG’en noensinne.

Det kinesiskeide britiske merket er som kjent på plass med flere modeller i Norge, og det inkluderer også MG 4 som det ruller mer enn 200 av her hjemme. Og denne kommer nå i en langt sprekere utgave.

Den nye utgaven som blir mulig å bestille i Storbritannia allerede i juli heter MG 4 XPower, og skal videreføre filosofien som MG kaller Get More. Mer er bedre, altså.

Og mer krefter får iallfall XPower-utgaven, for her snakker MG om 435 hestekrefter og 600 Nm dreiemoment. Den gjør den til en sub-4-bil.

0-100 km/t går nemlig unna på ganske imponerende 3,8 sekunder, så dette er en skikkelig elektrisk hissigpropp med ekte sprintgener.

Men MG har gjort mer enn å bare gi den mer krefter, noe som også gjør den litt sportsligere i både kjøreegenskaper og utseende.

Dette inkluderer oransje «XPower» bremsekalipere, et tofarget svart tak, nye 18-tommers lettmetallfelger og polerte trimdetaljer. Det er også et nytt Racing Green-fargealternativ.

‒ Vi er sikre på at MG4 XPower vil ryste markedet slik som MG 4 SE og Trophy, og viser at en kompakt elbil kan være rimelig, praktisk og by på en fantastisk kjøretur, sier Guy Pigounakis, kommersiell direktør hos MG Motor UK.

‒ Vi forventer at den vil appellere til kunder som leter etter et rent ytelsestilbud som er antitesen til den tradisjonelt «høye» høyytelses kombikupéen. XPower beholder også den sjenerøse teknologien og utstyrsnivåene, samt praktiske kombi-funksjoner til den prisbelønte MG 4-serien.

Nå er ikke denne litt mer spesielle utgaven bekreftet av MG Europa, så foreløpig er den kun tilgjengelig i Storbritannia. Der er startprisen satt til 36.495 pund, så rett under halvmillionen i norske kroner.

Bilen har en motor foran på 150 kW og en bak på 170 kW, og totalt byr den på 320 kW. Dette blir også den første MG med et helt nytt Dynamic Cornering Control System, hvor en låsende elektronisk differensial og en Intelligent Motor Control åpner for dreiemoment-vektor mellom alle fire hjulene. Dette gir maksimal trekkraft under en rekke kjøreforhold.

Kraftpluggen er også utstyrt med en bedre fjæring og et stivere oppsett, så den bør ikke bare være rask opp til 100 km/t ‒ men også gjennom svingene.

Og som en ekte sportsbil stopper den også litt raskere enn sin originale søster, for her også MGs den regenerative bremseprogramvaren rekalibrert spesielt med tanke på 1-pedalkjøring og det er også satt på større bremseskiver som måler 345 mm.

MG opplyser at 100-0 km/t gjøres unna på 33,9 meter, og det er i så fall veldig imponerende.

Men MG UK har altså en nyhet til foran den store fartsfestivalen i Goodwood. Og her kan vi få et inntrykk av den:

Dette blir den tredje høyytelses MG som vil debutere under Goodwood Festival of Speed, og bekrefter dermed at det er en ny konseptbil på gang.

Konseptet heter MG EX4, og her har britene tenkt på rallykjøringen fra 1980-tallet. Mer eksakt har de latt seg inspirere av MG Metro 6R4, en svært så oppsiktsvekkende rallylegende som var laget for den kortlevende og skumle Gruppe B-kategorien.

MG UK opplyser at EX4 har arvet MG 4 XPowers elektriske drivverk, og at bilen er designet av MGs team i London. Ja, de samme som hadde en nøkkelrolle under utviklingen av MG Cyberster, som også dukker opp på Goodwood-festivalen.

EX4 skal få en særegen farge designet spesielt for Goodwood, og feirer i samme slengen 40-årsjubileet til rallylegenden.

Her har du bilder av både MG 4 XPower og MG EX4, men ettersom sistnevnte først får debuten under Goodwood er det kun noen litt skyggelagte bilder av den.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter