MG viser fram den fabelaktige elbilen Cyberster

Bilprodusentene må jo lure på hva de spiser til frokost hos MG, for maken til elbiler de nå viser fram må man lete lenger etter. MG Cyberster er en av disse, og nå byr britene på flere bilder av denne.


Det finnes selvsagt mange store comeback i historien, og her i Norge har vi også en ganske så formidabel en i motorsporten.

Etter at Petter Solberg ble en ekte idrettshelt da han vant rally-VM i 2003 gikk det ikke helt som han og vi andre håpet på i mange år, men han ga aldri opp. Og belønningen kom da han ble verdensmester i rallycross hele 12 år senere, og ble dermed den aller første i motorsporthistorien som ble verdensmester i to forskjellige FIA-disipliner. Ja, en bragd selv ikke Michael Schumacher kan skryte av.

I bilindustrien har MG vært avskrevet mer enn en gang, men også de drikker litt Solberg-saft. Og nå har de åpenbart sippet litt ekstra av saftglasset.

For elbilen MG ZS EV kronet et globalt comeback for det lille britiske merket som nå er eid av kinesiske SAIC, og siden har de ikke sett seg bakover.

De har vist fram en ny linjelekker og helelektrisk SUV kalt Marvel R Electric som skal rett inn i det hete C-segmentet med sin lengde på 4,67 meter, og de har vist fram noe så spesielt som en helelektrisk stasjonsvogn kalt MG5 Electric. Ja, verdens første el-stasjonsvogn.

Og ikke minst har de vist fram en elektrisk sportsbil som tar pusten fra de fleste ‒ Cyberster.

Sjekk denne da:

Dette er et konsept som skal vise hva MG skal komme med i framtiden, og vi stiftet først bekjentskap med Cyberster for et par uker siden. Nå vises den under Auto Shanghai, og bør tiltrekke seg ganske så mye oppmerksomhet.

MG kaller den selv for «verdens første helelektriske e-sportscoupé», og følger en designfilosofi kalt «energisk romantikk» som skal vise den sterke kontrasten mellom voldsom estetikk og romantikk i perfekt balanse. Ja, altså ifølge MG.

Denne elektriske sportsbilen fører uansett arven til modellen MGB videre inn i framtiden, og mer eksakt har visjonen stylingdetaljer inspirert av MGB Roadster.

Her kan vi se de klassiske runde MG-frontlyktene i sci-fi-form, kombinert med et slankt grilldesign og interaktive «Magic Eye»-lykter som åpner seg når lysene blir slått på.

For å oppnå bedre aerodynamikk har grillen på MG Cyberster blitt videreutviklet til en luftkanal som fører luften til forhjulene – som en nytolkning av elbilens minimalistiske estetikk.

Andre spesielle detaljer rundt MG Cyberster er LED-stripen som utgir seg som et laserbelte langs siden av bilen, et tydelig søkk i skulderlinje og to «spoilere» som en forlengelse av de to setene.

Bak er lyktene kalt Red Wing av LED-konstruksjon integrert og helt flatt, og projiserer et digitalt bilde som gjenspeiler MGs britiske arv. Og ja, vi må ikke glemme felgene, som er 7-eikede «hacker blade» med en senterbolt som skal gjøre bilen enda mer dynamisk.

Men alt dette er faktisk ikke det mest imponerende. For da må vi snakke om krefter og rekkevidde.

Denne futuriske sportsbilen er bygd på noe MG kaller for en intelligent helelektrisk arkitektur, og dette skal gi rekkevidder på over 800 kilometer. Ja, solide greier.

0-100 km/t skal gå på under 3 sekunder, og den er også utstyrt med 5G som sikrer lynrask forbindelse med omverden. Og ja, den befinner seg på nivå 3 på selvkjøringsskalaen, noe som betyr at bilen selv kan ta hånd om mye av kjøringen om det er ønskelig (noe det ikke bør være).

På innsiden av roadsteren er det to seter i en veldig framtidsrettet cockpit, hvor alt det kjøretekniske er fokusert mot personen som skal sitte bak det racerbillignende rattet.

Her lyser det selvsagt et LED-instrumentpanel mot føreren, og alt betjenes med berøring. Instrumentpanelet kommer som en enkel skjerm som inneholder flere temaer, og skal også framheve den klassiske europeiske, minimalistiske sportsstilen.

Både sidepanelene og setene framhever også de skarpe linjene og utvendige designet til Cyberster, og innsiden er også full av kontraster.

At MG kaller den for en e-sportscoupé henger også sammen med at de har fått hjelp av Bilibili E-sports til å «skape bransjens første gamingkupé i en supersportsbil, med et oppslukende interiør der lyd og belysning er inspirert av e-sport», som produsenten selv beskriver den.

‒ Cyberster er noe dristig som tar utgangspunkt i MG’s framtid, sa Carl Gotham, direktør for SAIC Design Advanced London for et par uker siden.

‒ Den toucher vår arv, men enda viktigere, bygger på vår banebrytende teknologi og avanserte design. Sportsbiler er livsnerven i MG’s DNA, og Cyberster er et enormt spennende konsept for oss.

Du skal få se alle bildene MG har kommet med av Cyberster, men vi kan jo ikke nevne de to andre nye modellene uten å viser bilder av også de.

Så her har du SUV-modellen MG Marvel R Electric og stasjonsvognen MG MG5 Electric:

Og her er et du har ventet på, nemlig nye bilder av den fabelaktige elbilen MG Cyberster:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter