Diamanter varer evig, og det gjør noen ganger også kjærligheten. Det vil Mercedes G-klasse markere. (Fotos: Mercedes)

Mercedes G-klasse feirer kjærligheten

Det er årets beste dag, for når dette skrives er det Valentine’s Day. Den dagen feirer også et arbeidsjern uten like, nemlig G-klassen.


Noen vil nok hevde at kjærlighetsdagen er årets verste, men de fleste tar G-klassens parti når det kommer til å feire Saint Valentine. For bilen elsker nemlig denne dagen!

Faktisk er G-klasse så glad for å feire kjærligheten at de knaller til med en utgave av kvinnenes aller beste venn, ja, diamanter. Den nye spesialutgaven til G-klasse heter rett og slett Stronger Than Diamonds.

Som vi har lært fra James Bond varer diamanter evig, og det liker også Mercedes å tenke rundt en G-klasse. Bilen ble laget for å takle alle oppgaver som ble kastet mot den, og ikke minst for å være et arbeidsjern i mange, mange år.

Nå kan kanskje ikke en bil elske en dag, så bak diamantutgaven står Mercedes’ spesialavdeling kalt Manufaktur. Det er denne gjengen som gjør de i utgangspunktet spesielle G-bilene enda litt mer oppsiktsvekkende.

De feirer altså Valentine’s med en utgave kalt Stronger Than Diamonds, og skal du overraske kjæresten med denne må du være rask. Og mest sannsynlig ta opp lån.

For Mercedes setter en øvre grense på 300 biler, og prisen, ja, den har vi egentlig ikke lyst til å nevne. Men ok, den koster 2 millioner kroner ‒ i Tyskland. Legg på norske avgifter og diverse annet så runder den sikkert 3 millioner like enkelt som den forserer fjellveiene.

Men så kommer den også med diamanter, for Mercedes kan ikke lage en slik bil med jukseglitter. Det er til og med et sertifikat som viser hvor diamantene er fra!

Spesialutgaven er basert på Mercedes-Benz G500, og har fått en spesiallakk som ifølge Mercedes er palisandergrå magno, og det er satt inn 25 karat diamant i alle fire dørlåsestifter i rustfritt stål, mens utvendige håndtak har en diamantlogo.

Videre har de laget en spesiell nøkkel med et unik design som har et ekte sølvmerke på baksiden, og her finner du navnet på spesialutgaven og diamantinsigniene.

På innsiden har bilen en skinnpakke i sort nappaskinn med kontrastsøm i, ja, selvfølgelig rosa. Det er også spesielle gulvmatter.

På passasjersiden er det håndtak og opplyste inngangslister i rustfritt stål med et Stronger Than Diamonds-emblem, forklarer Mercedes.

Som sagt kommer det også et sertifikat, og dette er fra noe som heter Responsible Jewellery Council (RJC) som viser at diamantene stammer fra etisk, sosialt og økologisk ansvarlige kilder. For nei, kjærligheten skal ikke gå på bekostning av bærekraften.

Diamantutgaven av Mercedes G-klasse viser altså at selv de barskeste kan ha følelser og vil mer enn gjerne feire kjærligheten, og da hjelper det som kjent også med diamanter.

Vi har ingen diamanter, men feirer heller dagen med noen bilder av Mercedes G-klasse Stronger Than Diamonds:

Bildeserie
Debatt