MC-messen satte ny rekord, og slettet dermed den forrige på drøyt 24.000 hvor dette bildet er hentet fra. (Foto: MC-messen)

MC-messen satte besøksrekord

24.194 fant veien til årets MC-messe, og dermed ble det satt ny rekord.


På grunn av pandemien har ikke MC-messen på Lillestrøm vært arrangert siden 2019, og i mellomtiden har rundt 50.000 rukket å ta MC-lappen.

I tillegg kunne årets messe lokke med en rekke nyheter, og alle de store produsentene var på plass med sine ferske sykler.

Resultatet var altså ny besøksrekord da Nova Spektrum låste dørene søndag kveld, og med nærmere 26.000 var det en oppgang på 6 prosent fra 2019-rekorden på 24.194 besøkende.

‒ Klart jeg er fornøyd med det, sier messegeneral Per Sårheim med et bredt smil.

‒ For arrangørene, Nova Spektrum og Motorsykkelimportørenes Forening, var det ikke gitt at oppslutningen skulle bli så høy. Håpet var der, men man våget egentlig ikke våget å tro på det før både fredagen og lørdagens besøkstall antydet ny rekord.

Den største nyheten på årets messe var en ekte verdenspremiere, for Indian Motorcycle kunne for aller første gang vise publikum en splitter ny Sport Chief-modell. Og i tillegg til nyheter var det selvsagt andre typer motorsykler på plass, slik som veteransykler, racingsykler, caferacere og custom-biker.

En annen nyhet som årets messe kunne by på var Norges største innendørs racingbane for supermotard, og på denne banen kunne førerne boltre seg på hele 7.000 kvadratmeter.

‒ Vi har nok gjort mye riktig i forberedelser og markedsføring, og vært lojale til vårt velprøvde grunnkonsept som det viktigste samlingspunktet for MC-folket, slår Sårheim fast.

Å sette ny besøksrekord er en prestasjon, for dette var 15. gang MC-messen ble arrangert. Sårheim tror også at noe av forklaringen er at MC-entusiastene har ventet på en anledning for å samles igjen etter at pandemien har ført til en masse restriksjoner også for MC-folket.

‒ Jeg må understreke hvor viktige utstillerne, klubbene, de frivillige, entusiastene, de ansatte og funksjonærene er for at vi har fått et så godt resultat, sier messegeneralen.

‒ Uten deres fantastiske innsats både før og under arrangementet, ville oppsummeringen etter messen blitt annerledes. Jeg er dem stor takk skyldig, sier Per Sårheim.

Men de har verken tid til å feire rekorden eller hvile på laurbærene.

Allerede mandag var de i gang med å planlegge den neste MC-messen, men de har riktignok litt tid på seg. For den arrangeres ikke før i 2025, og innen da har nok enda flere tusen rukket å ta MC-lappen og dermed kan den ferske rekorden stå for fall allerede da.

Les også:

Les mer om:

Nyheter Motorsykkel