Annonse
HjemNyheterMange snur barnesetet for tidlig

Mange snur barnesetet for tidlig

Det er duket for nok en bilferie-sommer, og svært mange barnefamilier tar også bilen fatt denne sommeren. Og en del snur barnesetet litt for tidlig. Se video.

Barnestol-produsenten BeSafe har sjekket hvor mange familier med små barn som har tenkt seg på bilferie i år, og det skal mange av de 3.522 som har svart på undersøkelsen.

– Vi ser at mange norske småbarnsfamilier planlegger bilferie i sommer. Hele 64 prosent av de spurte. Og av de i undersøkelsen som planlegger bilferie, svarer 6 av 10 at dette skyldes korona-viruset, sier Marie Helene Haavardsholm, direktør for merkevare og produkt i BeSafe.

Det er ventet mye trafikk på veiene rundt populære feriedestinasjoner, og dette kan selvsagt øke stressnivået. Og kombineres trafikale utfordringer med dårlig tid og en stekende sol, kan resultatet fort bli flere trafikkfarlige situasjoner.

– BeSafe jobber med å trygge barn i bil hver eneste dag, og vi vet hvor viktig riktig sikring er, sier Haavardsholm.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Derfor ber vi innstendig småbarnsforeldre om å ta en ekstra sjekk på bilstolbeltene og bilstolposisjonen i sommervarmen. En ekstra sjekk koster deg ikke mer enn et par minutter, og verken hytta eller badetemperaturen forsvinner av den grunn, understreker hun.

Alle bør naturligvis sikre bagasjen skikkelig, og spesielt unngå løse gjenstander i kupeen som kan gjøre mye skader ved eventuelle bråstopper. Men det er også all grunn til å tenke på skjermene som mange passasjer bruker.

– Bruker barnet skjerm som underholdning i bilen på ferietur, oppfordrer vi også sterkt til at denne er forsvarlig sikret, sier Haavardsholm.

Hun ber også medtrafikantene om å huske på at det er mange biler med små barn på norske sommerveier.

– Ingen ønsker å forårsake en ulykke. Sommertrafikken kan være utfordrende for tålmodigheten, men trekk pusten og tenk på at bilen som kjører litt for sakte foran deg kan ha spedbarn og småbarn som krever sitt i varmen om bord, oppfordrer direktøren.

Mange småbarnsfamilier skal altså ut på langturer, og her kommer det ofte opp et dilemma. Hvilken vei skal barnesetet monteres?

I undersøkelsen til BeSafe kommer det fram at mange småbarnsforeldre (0-4 år) planlegger å snu bilstolen for tidlig. En bakovervendt bilstol er ifølge produsenten fem ganger sikrere i en kollisjon, og man bør ikke snu framovervendt før barnet er minst fire år.

18 prosent av de spurte i undersøkelsen svarer at de planlegger å snu barnet før den tid.

– Norge er et av de beste landene i verden på å la barna reise bakovervendt fram til fire år eller mer. Dessverre ser vi også at mange velger å snu tidligere. Dette kan gi større skader på barnet i en ulykke, og i kombinasjon med sommertrafikken må vi virkelig be foreldre innstendig om å la barnet få reise trygt og bakovervendt nå når ferietiden er over oss, sier Haavardsholm.

Og hvorfor en bakovervendt barnestol er sikrest om uhellet først skjer handler om krefter som er i en sving ved en frontkollisjon, og dette viser BeSafe i denne videoen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse