Annonse
Hjem Nyheter Lynk & Co legger til rette for bildeling

Lynk & Co legger til rette for bildeling

Det svenske merket Lynk & Co fikk en kanonstart da de åpnet dørene i Kina for et par år siden, og nå står Europa for dør. Og de tenker bilhold på en helt ny måte.

I flere år har vi hørt eksperter messe om at i framtiden kommer vi ikke til å eie bilene selv, men vi må dele på dem.

Vel, framtiden er her.

Lynk & Co, det tredje «Volvo-merket» sammen med Volvo selv og Polestar, akter nemlig å brøyte vei for morgendagens bilhold når de nå setter kurs for Europa.

Du kan selvsagt kjøpe en Lynk & Co 01, som blir den første modellen tilgjengelig her, men Lynk & Co satser enda mer på en slags låneløsning som jo Volvo allerede tilbyr gjennom løsningen «Care by Volvo».

Saken fortsetter under Annonsen

Men Lynk har skreddersydd dette enda mer, og morgendagens mobilitet skal åpenbart gå gjennom mobiltelefonen.

For å senke de månedlige utgiftene, leien er oppgitt til «opp til 500 pund», er det nemlig mulig å trykke på smartmobilen og dele den digitale nøkkelen med andre.

Ja, det er et slags avansert medlemsopplegg, hvor medlemmer med en bil enkelt kan dele denne med familien, venner og andre medlemmer. Dele-plattformen som inngår i leien inneholder alt som behøves, så det hele skal være ganske så enkelt og oversiktlig.

Det er også mulig å kun være et medlem uten en fast bil, og så booke denne når man behøver den, akkurat som «vanlige» billeie-løsninger som det allerede finnes mange av.

Og ingen trenger heller å frykte en treningsstudio-felle om man går for en månedlig leie, for det er kun en måneds oppsigelse.

Men for de virkelige moderne som hopper i taket av glede for en slik løsning, er det en negativ ting.

Lynk & Co har ikke bekreftet at de kommer til Norge, og per i dag har Lynk sett for seg sju markeder. Våre blågule naboer er selvsagt blant de utvalgte, for merket er tross alt født i Göteborg.

Mer eksakt skjedde det i 2016, og allerede året etter presenterte de den første modellen kalt 01 basert på plattformen til Volvo XC40. Dette er en SUV, og er altså den som først blir tilgjengelig i Europa.

Siden har de fylt på med 02, en bittelitt mindre crossover SUV, og 03 som er en kompakt sedan. De har også vist fram 05, en coupéversjon av 01, og har også planer om en 04 og 06-modell.

Det kanskje aller beste med en Lynk & Co 01, er at man ikke trenger å bruke mange timer for finne ut av ekstrautstyret og hva eventuelt prisen da lander på.

Lynk har like godt bakt alt av «ekstrautstyr» inn i standardutgaven, og det er faktisk kun to valg kundene må ta stilling til. Skal de velge en ladbar hybrid eller en ren hybrid, og skal den være blå eller svart? That’s it!

Lynk & Co 01 er altså en ganske nær slektning av XC40, og den ladbare hybriden byr på en ganske så god elektrisk rekkevidde på 70 kilometer.

Merket er eid av Volvo, Geely og Geely-gruppen, sistnevnte er eierne til Volvo Cars.

Og de har altså tenkt på det faktum at en bil i snitt kun er 4 prosent i bruk, og åpner for at den blir mer brukt ved å kjøre en dele-strategi.

En slags vinn-vinn-greie, eller?

Sjekk ut hvordan en Lynk & Co 01 ser ut i bildegalleriet under:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker