Lite merke viser en ny klassisk SUV-modell

Denne retromodellen kommer verken fra Storbritannia eller USA, men faktisk fra Sør-Korea.


Dagens modeller fra SsangYong, som SUV-modellene Rexton og Korando, ser ut som moderne biler som kunne kommet fra nærmest enhver bilprodusent. Men nå har den sørkoreanske produsenten tenkt å skille seg ut, og gir oss nå en sniktitt på hva framtiden vil by på.

Det neste evolusjonstrinnet for SsangYong går foreløpig under kodenavnet X200, og byr på intet mindre enn retrolinjer som tar oss litt tilbake til klassikerne fra Jeep og Land Rover. Og dette er svært så overraskende.

For det er bare en drøy måned siden de kunne presentere et annet steg på evolusjonsstigen, nemlig en ny elbilmodell. Bilen går foreløpig under navnet J100, og er følger dagens SUV-modeller i designet ‒ dog hakket mer modernisert.

Og merket har flere nyheter på lur.

En av de nåværende modellene, Korando, kommer nemlig snart som e-Motion, og den blir dermed en helelektrisk utgave av Korando-utgaven som også er tilgjengelig her i Norge. Ja, vi skal komme tilbake til disse litt lengre ned.

Men nå kliner de altså til med et retrodesign av en SUV, eller skal vi rett og slett kalle den en terrengbil?

For slagordet for denne er «Powered by Toughness», og målet er både å vise styrke og modernitet. Et par andre slagord SsangYong styrer etter er «uventet glede» og «vibrerende kontraster», to bokser dette konseptet haker av.

Lederen hos bilmerkets designavdeling, Lee Kang, sier da også at robust arkitektur, uventet glede, vibrerende kontraster og samhandling med naturen er de fire elementene de styrer etter.

‒ Vi har tolket vår framtidige designvisjon og produktfilosofi på nytt ved å trekke tungt på vår unike arv, sier Kang.

‒ Med de kommende J100- og X200-modellene har vi tegnet en linje i sanden når det gjelder design, og alt fra dette punktet og framover vil følge denne nye merkedesignretningen. Det er en veldig spennende tid for SsangYong, som vil bygge på historien og arven til sine unike og karakteristiske autentiske SUV-design for å imponere kundene i framtiden.

SsangYong sier ikke når den nye modellen er på plass, så de som lar seg forføre av retrolinjer må nok smøre seg litt med tålmodighet.

Men de som venter på en elbil fra det sørkoreanske merket trenger ikke å vente så veldig lenge.

Den første helelektriske SUV-modellen skal etter planen lanseres i Europa snart (litt usikkert grunnet den globale mangelen på mikrochips), og har tidligere gått under prosjektnavnet E100. Bak denne har det skjult seg en ny utgave av Korando som gikk inn i produksjon i forrige måned.

Elbilutgaven heter nå Korando e-Motion, men dessverre har ikke SsangYong sagt noe om spesifikasjonene. Den skal visstnok kun få en elmotor, og batteripakken er ryktet til å ligge på rundt 61 kWh. Men dette vet vi ikke med sikkerhet.

Det vi vet er hvordan den ser ut, nemlig slik:

Den neste nye modellen ut blir altså konseptet kalt J100, en SUV i mellomsegmentet.

Dette er også en elbil, men nå er designet ytterligere modernisert og den ser ganske annerledes ut enn Korando.

Heller ikke her er spesifikasjonene kjent, men SsangYong sier om ikke annet enn at modellen er planlagt til neste år.

Så vi får forhåpentlig vite mer i tiden som kommer, for som du kan se av illustrasjon under ser jo J100 ut som en litt spennende modell:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter