Annonse
Hjem Nyheter Lexus med ny toppløs modell

Lexus med ny toppløs modell

Lexus kapper taket av flaggskipet LC, og bekrefter at de i nær framtid vil tilby en luftigere versjon av coupémodellen.

Nå kommer det ikke som et stort sjokk at Lexus har hentet fram vinkelsliperen og kappet taket av LC coupé, for senest i januar viste de fram et konsept kalt LC Convertible under North American International Auto Show i Detroit.

Bilen var svært så elegant, men Lexus ville ikke si noe om når den eventuelt skulle inn i produksjon.

Men sjefdesigner Tadao Mori ga iallfall et hint.

‒ Dette konseptet har de umiskjennelige linjene til LC coupé, og viser den som en framtidig kabriolet, sa han.

Saken fortsetter under Annonsen

Men nå er det ikke lenger noe tvil rundt den toppløse LC coupé, for Lexus hadde med seg en kamuflasjekledd prototype til Goodwood-festivalen i England sist helg. Ikke bare viser de en kjørende prototype, men bekrefter at den skal inn i produksjon i «nær framtid».

Bilen ble ikke bare vist fram under Goodwood, men deltok den også på bakkeløpet slik at publikum, som de første i verden, fikk oppleve en kjørende kabrioletutgave av LC.

Bilen er altså ganske så identisk med den som ble vist fram uten kamuflasjemønsteret i januar, og den bilen var så stilfull at den like godt dro inn «EyesOn Design Award» under bilshowet.

Målet har da også vært å lage en modell som skal vise den «ultimate skjønnhet», som Lexus så fint har uttrykt seg.

Stikkordene er lang og lav.

Lengen er på 4.770 mm, bredden på 1.920 mm og den er 1.340 mm høy. Akselavstanden er på 2.870 mm, noe som gir kort overheng og dermed bedre plassutnyttelse på innsiden.

Modellen er litt større enn for eksempel Mercedes SL og BMW 4-serie kabriolet.

LC coupé er kjent for sine vakre linjer, og den toppløse søsteren er ikke mye dårligere.

Slik er prototypen uten det forvirrende kamuflasjedesignet:

Lexus er faktisk så fornøyd med hvordan den toppløse versjonen av flaggskipet LC coupé har blitt, at de nå vurdere å gjøre den til en såkalt skyggemodell.

Det vil si at de vurderer å gjøre det samme med andre modeller, så dette kan være startskuddet for en aldri så liten kabriolet-revolusjon hos Lexus.

Lexus har gode vibber rundt Goodwood, for akkurat som kabrioletutgaven var det også der en kjørende LC coupé ble vist fram for første gang. Det skjedde i 2016, og tre år senere var det altså klart for kabrioletutgaven.

Lexus har mye på gang for tiden, og har blant kommet med en kompakt SUV-modell kalt UX som det knyttes store forventninger til.

Det svirrer også sterke rykter om at Lexus vil vise fram en svært så kompakt elbil under Tokyo Motor Show i oktober, men dette har ikke Lexus selv bekreftet ennå.

Men det har de altså gjort rundt kabrioletutgaven av flaggskipet LC, og her kan du se flere bilder av bilen som fikk sin dynamiske verdensdebut i Goodwood sist helg.

Les også:

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,505FansLik
70FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker