MG viser nå fram Cyberster for publikum for aller første gang. (Fotos: MG)

Lekre MG Cyberster vist fram for publikum

Den feiende flotte helelektriske roadsteren til MG er vist fram offentlig for aller første gang.


Neste år runder MG 100 år, men for bare noen år siden var det lite som tydet på at noen utenfor Storbritannia skulle få det med seg.

Men med inntoget av elbiler har det kinesiskeide britiske merket gjort et av de mest spektakulære comebackene i bilhistorie, og senest i mars satte de ny historisk salgsrekord med 12.378 leverte biler i løpet av en måned.

Her hjemme er de på plass med fire elbiler, MG ZS, MG 4, MG5 og den flotte SUV-modellen MG Marvel R, og er etter årets fire første måneder det 14. mest populære merket i Norge.

Men det er en ting som mangler hos dagens elektriske MG, for dette er et merke som er kjent for sine sportsbiler. Faktisk var den andre bilen de lagde tilbake i 1924 en sportsbil, mens vakre MGB lansert i 1962 nok er den aller mest kjente.

Nå skal den få en veldig verdig elektrisk arvtaker, for allerede tilbake i 2021 viste MG fram en svært så linjelekker liten toppløs 2-seter kalt Cyberster.  Men de har åpenbart ikke tenkt å stresse med denne, for to år senere er den faktisk ennå ikke vist fram for publikum.

Eller, nå er den det.

En pre-produksjonsdesignmodell av Cyberster har nemlig gjort sin første opptreden på et spesielt arrangement i hovedkvarteret i London, og dermed kan designdirektør Carl Gotham avsløre mer om modellen for aller første gang.

Det var selvsagt Gotham selv som dro lakenet av bilen.

‒ Det er et spesielt øyeblikk for alle oss som har spilt en rolle i utformingen av denne unike bilen. Cyberster vil tilby MG-kunder en slående, helelektrisk roadster som vil være like spennende som MG-sportsbiler fra fortiden, sier han.

MG har ikke bare tenkt framtid når de har designet bilen, for den henter også inspirasjon fra MGs lange arv ‒ her er det signaturer slik som et karakteristisk langt panser, en lav nese og smekre kurvede linjer.

Og ja, Cyberster byr også på saksedører og et Kammback-design bak.

Slik ser den utgaven av MG Cyberster som altså nærmer seg produksjon ut:

Så hvordan lager man en slik flott roadster som Cyberster åpenbart er?

Jo, det får vi et innblikk gjennom en video som MG har laget. Her fortelles både designfilosofien og framgangsmåten, og ikke minst får vi et gjensyn med et par gamle biler.

Heng også med utover den 5 minutters lange videoen, for det kommer også nærbilder av selve bilen som viser flere detaljer ‒ og ikke minst får du se saksedørene og taket i aksjon.

Med en toppløs og elektrisk 2-seter gjør altså MG comeback i sportsbil-segmentet, og forhåpentlig blir dette en skikkelig kjøreglad kabriolet som sprer glede rundt om i verden.

MG Cyberster blir altså timet inn til 2024 og 100-årsjubileet til det britiske merket, og MG lover at de snart skal komme med flere detaljer rundt bilen.

I mellomtiden kan vi jo sjekke ut bildene av pre-produksjonsbilen som nå er vist fram for publikum for aller første gang, og her er de:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter