Annonse
HjemNyheterLand Rover Defender årets bil blant kvinnene

Land Rover Defender årets bil blant kvinnene

Land Rover Defender ruller i Range Rover Evoques spor, og er kåret til årets bil av Women’s World Car of The Year.

I 2011 delte Women’s World Car of The Year ut sin første pris, og vi skal ikke si at kvinnene ikke klarte å bestemme seg ‒ men to biler endte uansett opp med samme poengsum. BMW 5-serien og Citroën DS3 ble de første vinnerne.

Året etter kom bilen som også fikk den internasjonale designerprisen i 2012, Rang Rover Evoque, og at den var mer enn kun vakker bekreftet Women’s World Car of The Year som valgte den til årets bil.

Siden har Ford Fiesta, Mercedes S-klasse, Volvo XC90, Jaguar F-Pace, Hyundai Ioniq, Volvo XC40 og Mazda 3 stukket av med den gjeve prisen.

Saken fortsetter under Annonsen

Nå har vi som kjent rundet kvinnedagen, og det betyr også at det er en ny vinner av Women’s World Car of The Year.

De 50 kvinnelige journalistene fra 38 forskjellig land spredt utover hele verden har gjennomført tre runder med avstemninger, og dermed står de igjen med en totalvinner og ni klassevinnere.

I den første runden valgte hver og en tre favoritter i hver av klassene, og i den andre måtte de velge ut en favoritt i hver kategori. Til slutt stemte de på de ni vinnerne, og sto dermed igjen med en totalvinner.

Det eneste merket som hadde to finalister var Peugeot, som uansett kan skryte av to vinnere. Men verken 208 eller 2008 klarte å stoppe Land Rover Defender, som til slutt sto igjen som årets bil blant kvinnene.

‒ Women’s World Car of The Year er den eneste juryen som utelukkende består av kvinnelige biljournalister. Dette er viktig, ettersom beslutningene representerer verdien og preferansene til millioner av kvinnelige sjåfører over hele verden, påpeker Marta Garcia, administrerende direktør.

‒ Men biler er ikke kjønnsdelt og er heller ikke utsatt for stereotyper, så vinnerne av disse prisene er ganske enkelt de beste bilene i verden.

Og den beste av dem alle er altså Land Rover Defender, og dette er alt annet enn et kontroversielt valg. Den nye utgaven av Defender har dratt inn over 30 priser, og ble til og med valgt til årets bil av Top Gear. Så det er en imponerende bil.

Men det var også åtte andre biler som imponerte, og her er alle vinnerne:

  • Årets bil: Land Rover Defender
  • Beste urbane bil: Peugeot 208
  • Beste familiebil: Skoda Octavia
  • Best luksuriøse bil: Lexus LC 500 Cabrio
  • Beste ytelsesbil: Ferrari F8 Spider
  • Beste urbane SUV: Peugeot 2008
  • Beste mellomstore SUV: Land Rover Defender
  • Beste store SUV: Kia Sorento
  • Beste 4×4 & pickup: Ford F-150
  • Beste elbil: Honda e

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse