- Annonse -
HjemElbilerLamborghini planlegger elbil

Lamborghini planlegger elbil

Det var bare et tidsspørsmål. Nå sier Lamborghini som er eid av Volkswagen-gruppen at de planlegger en ren elbilmodell, men først skal de vri fokus over på hybridteknologien.

Nå er ikke superbilmerket Lamborghini helt ukjent med elektrifiserte drivverk, for de har faktisk en superbil som på en måte også er en hybrid.

- Annonse -

Da Lamborghini avduket den ultraville Sian med 819 hk og en toppfart på over 350 km/t i 2019 kunne de også presentere en helt ny løsning.

Lamborghini hadde nemlig montert en 34 hk sterk e-motor på girkassen, så her var det altså en mildhybrid med en kobling direkte mellom girkassen og hjulene. Men de hadde noe mer oppsiktsvekkende på lager.

For batteriet var ikke et vanlig litium-ion, men faktisk noe som kalles for en «super-kapasitor». Ifølge Lambo var det en rekke fordeler med akkurat dette, som vekt og muligheten til å benytte energien høstet fra for eksempel bremsene umiddelbart. Hybridsystemet veide kun 34 kilo.

Superbilen Sian er unntaket, for italienerne har ellers holdt seg til den tradisjonelle løsningen med en diger motor under panseret. Men det blir det snart slutt på.

- Annonse -

Lamborghini hører hjemme i det samme konsernet som Porsche og Audi, og begge disse to er allerede i gang med elbilsatstingen. Det har også opprettet plattformer spesielt for sportsbiler i Volkswagen-gruppen, og som kjent deler man jo det meste innenfor familien.

Men Lambo har ikke vært nevnt når Porsche og Audi har annonsert både plattformer og planer, og har stort seg holdt seg til sitt. Det betyr dog ikke at de gir blaffen i elektrifisering, for det kan de jo ikke.

Utslippskravene strammes stadig inn, og skal oksen løpe videre i framtiden må bilene elektrifiseres, og det skal også Lamborghini gjøre.

‒ Vi har akkurat lagt en ny kurs for elektrifisering, forklarer president Stephan Winkelmann.

- Annonse -

‒ Dette er nødvendig nå som verden endrer seg radikalt, og vi ønsker å gi vårt bidrag ved å fortsette å redusere miljøpåvirkningen gjennom konkrete prosjekter. Vi har en helhetlig plan som inkluderer både produktene og produksjonsområdet, men vi vil være vi alltid være trofast mot vårt DNA.

Det betyr altså vanvittige kjøreegenskaper og motorer med ekstraordinær ytelse, og de skal også bruke dette året og det neste til å feire forbrenningsmotoren. Blant annet skal de i løpet av året presentere to nye biler med V12-motorer.

I 2023 skal de lansere sin første serieproduserte hybrid, og i 2024 skal hele modellserien være elektrifisert. Målet er å halvere CO2-utslippet innen 2025.

Og da er det kanskje greit å høre hjemme i Volkswagen. For i løpet av fire år har Lamborghini samlet 1,5 milliard euro, og dette skal brukes til hybridsatsingen. Dette er tidenes største investering signert sportsbilmerke. Her snakker vi altså om vanlige hybridløsninger, og ikke en slik som Sian hadde.

Så, i siste halvdel av 2020-tallet, skal de gi gass rundt de rene elbilmodellene.

Modellen som skal slå følge med de tre «vanlige» modellene Urus, Aventador og Huracan blir en ren elbil, og blir dermed det siste steget over til en helelektrisk framtid for okse-merket.

Vi vet rett og slett ikke om det er denne som gjemmer seg under lakenet på bildet av Winkelmann da han presenterte de nye planene, men skal vi i så fall gjette på at det blir en 2+2 coupé?

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

En ny Lamborghini Urus er bare dager unna, og den er lynrask. (Fotos: Lamborghini)

Ny lynrask Lamborghini Urus på gang

En ny Urus-utgave er rett rundt hjørnet, og er så rask at den har satt ny SUV-rekord i det...
Dette er verdens raskeste elbil, for en Porsche Taycan Turbo S slettet nemlig runderekorden til en Tesla Model S Plaid rundt Nordschleife. (Fotos: Porsche)

Taycan Turbo S slettet Model S Plaid-rekord

Porsches råeste Taycan-utgave er offisielt verdens raskeste serieproduserte elbil. Se video. For noen er merkelappen «verdens raskeste» litt viktigere enn...
Det var oppsiktsvekkende få elbilister som trenge veihjelp etter å ha kjørt bilen tom for strøm denne sommeren. (Fotos: NAF)

Få elbiler går tom for strøm

Faktisk var det flere biler som hadde tom tank enn det var strømtomme elbiler som måtte berges i sommer. Også...
MG4 kan fort bli en like stor suksess som MG ZS har blitt her i Norge. (Fotos: MG)

Pris og rekkevidde klar for MG4

Britiske MG har på gang en potensiell norsk storselger, nemlig den linjelekre og kompakte MG4 Electric. Hvilke forventninger MG hadde...
Maxus eT90 blir den aller første helelektriske pickupen tilgjengelig i Europa, og de første eksemplarene er forhåpentligvis på plass i Norge allerede i år. (Fotos: RSA)

Første elektrisk pickup klar for Europa

Store merker som Toyota, Ford, Volkswagen og Nissan må alle se seg slått av Maxus når det kommer til...
Både Semi Truck og Cybertruck nærmer seg nå produksjonen, noe helt sikkert mange ser fram til. (Fotos: Tesla)

To nye Teslaer nærmer seg

Leveringene av Semi Truck skal starte i år, mens Cybertruck går inn i produksjon til neste år. Tesla-sjef Elon Musk...
Rodin Fzero skal være raskere enn en formel 1-bil rundt en bane. (Fotos: Rodin Cars)

Verdens raskeste bil kommer i 2023

Glem formel 1. Rodin Fzero skal bli enda raskere rundt en bane. Over i vakre New Zealand finner vi noen...
Dette er en splitter ny 1965-modell. (Fotos: Bizzarrini)

Legendariske bilbygger gjenoppstår med denne

Bizzarrini hadde sin storhetstid på 1960-tallet, og gjør nå comeback med en ny utgave av en 58 år gammel...
Dette er Ken Blocks nye leketøy, en helelektrisk Audi S1 e-tron quattro. (Fotos: Audi)

Ken Blocks særs spesielle Audi e-tron er klar

Stuntfører Ken Block går elektrisk i en ny serie kalt Electrikhana, og han har litt av en elbil på...
Bilene er i ferd med å vokse ut av dagens parkeringsplasser. (Foto: Bil24)

Bilene vokser ut av parkeringsplassene

Størrelsen på parkeringsplasser tar utgangspunkt i eldre biler, og nå skal regelverket gjennomgås. Resultatet blir mest sannsynlig bredere parkeringsplasser. Bilene...
Dårlige veier kan sette førerassistentene ut av spill. (Fotos: NAF)

Moderne støttesystemer slås ut av dårlige norske veier

På enkelte strekninger er veistandarden så dårlig at den til og med setter de livsviktige førerassistentene i moderne biler...
De første helt førerløse robotaxiene i Kina er nå på plass. (Fotos: Baidu)

Første førerløse robotaxier i Kina

Et lite steg for Baidu, et stort sprang for bilverden? Se video. Mange selskaper og bilprodusenter utvikler selvkjørende biler, og...
Nico Rosberg har fått den aller første kundebilen av Rimac Nevera, kanskje aller verdens råeste serieproduserte bil. (Fotos: Rimac)

Rosberg fikk utlevert første Rimac Nevera

Hva er mer passende enn at en formel 1-verdensmester får det første eksemplaret av kanskje verdens raskeste serieproduserte bil?...
Nio Norge åpner sin andre batteribytte-stasjon i neste uke, og denne befinner seg i Vestby rundt fire mil sør for Oslo. (Fotos: Nio Norge)

Nio åpner sin andre batteribytte-stasjon

Den andre byttestasjonen i Norge, og dermed også i Europa, blir i Vestby rundt fire mil fra Oslo i...
Dette er en helt unik Ford Mustang 1964-modell. (Fotos: Ringbrothers)

En helt ny Ford Mustang 1964-modell

Ringbrothers tar modifisering av eldre biler et hakk lenger enn de fleste, noe denne unike, nye 58-åringen er et...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her