Kjør en hippie-van, få badet levert

Renault drømmer seg tilbake til 1960-tallet, og banker til med en van som like godt er kalt Hippie Caviar Hotel. Og badet kommer i en container.


Alt var kanskje ikke bedre i gamle dager, men en ting var iallfall hakket enklere på 1960-tallet enn i dagens koronatider. Nemlig å dra på tur med bilen.

Den store favoritten var Volkswagen Type 2, den originale hippie-vognen. Denne kom på midten av 1950-tallet, og tyskerne lagde den til 1967 før de satte sluttstrek. Den var også mulig å utstyre med diverse campingelementer, slik at det ble en skikkelig campingbil.

Snart får vi også et gjensyn med denne, da i en helelektrisk moderne drakt gjennom modellen som har vært kjent som Bulli-konseptet og ID. Buzz. Det er ventet at den moderne Type 2-utgaven settes i produksjon til neste år, så vi får se når den dukker opp.

Men Volkswagen er ikke de eneste som blåser liv i disse campingbilene, og Renault viser nå fram en som rett og slett er kalt for Hippie Caviar Hotel.

Franskmennene har selvsagt fått med seg at folket nå tar ferien i eget hjemland, og da kan man like gjerne utforske det med en 5-stjerns campingopplevelse på fire hjul. For her kan Renault friste med en egen takterrasse og myke lenestoler, og friheten til å campe der man måtte ønske.

Renault kom med sin egen utfordrer til Type 2 tilbake i 1959, en modell kalt Estafette. Denne lagde de helt til 1980, før den ble erstattet av en ny modell kalt Renault Trafic.

Denne er nå inne i 3. generasjon, og blir ny til neste år og kommer også som elbil. Faktisk har Renault på gang to nye modeller, en kalt Trafic Combi for storfamiliene og en modell kalt SpaceClass som byr på enda mer innvendig plass ‒ for eksempel for VIP’ene.

Og altså en utgave som heter Hippie Caviar Hotel.

Fleksibilitet er stikkordet for alle slike campingbiler, og Renault har gitt denne noen benkseter som enkelt kan gjøres om til en seng som også kan plasseres slik at den stikker ut av bakpartiet. Da er det greit at den også er skjult bak gardiner.

På toppen finner man altså en takterrasse med lenestoler og et kaffebord.

Så hva med badet?

Jo, Renault leverer det til deg i form av en container. Denne inneholder ting som dusj, toalett, og elektriske ladepunkt, og kan altså leveres til der du er.

Hva med rom-service, noe som jo et 5-stjerners hotell kan by på.

Vel, det fikser også Renault. En drone kan nemlig lande på taket med det du måtte ønske.

Ja, selv sykler kan franskmennene levere til deg.

Og for de som syns hippie-vognen kanskje ikke er tingen for deg, så kan Renault også friste med en Spaceclass Escapade, som blant annet kan by på en svær dobbeltseng (opp til 1,90 meter). Slik ser den ut:

Når det gjelder hippie-vanen så skal den vises fram under Düsseldorf Motor Show senere denne måneden, så da kommer nok Renault med litt mer info rundt bilen som er inspirert av campingbilene fra 1960-tallet.

Og om vi også må slite med covid-19 til neste sommer, er kanskje en Renault Hippie Caviar Hotel et godt alternativ.

Slik ser den ut:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Nyheter