Kia introduserer nå Plug&Charge, og første elbil som får denne automatiske ladebetalingen er EV9. (Fotos: Kia)

Kia med automatisk lade-betaling

EV9 blir første Kia-bil med Plug&Charge.


Gode nyheter for elbilfolket ‒ ladeøkten blir stadig enklere. Det nest siste steget er automatisk betaling, mens vi fortsatt må vente litt på det aller siste ‒ nemlig en helautomatisk ladeøkt.

Men før ladearm-roboter og trådløs lading er på plass sørger stadig flere for at automatisk betaling brer seg utover, og like etter at Circle K kunne melde at de ruller ut en slik løsning følger Kia opp med sin annonsering.

Bilmerket har på gang et nytt elektrisk flaggskip, EV9, og dette er en stor elbil på over 5 meter som tilbyr alt av det en elbil fra Kia kan. Her er det rekkevidder over 500 kilometer, 2.500 kilo hengervekt og tre rader med seter.

Og noe helt nytt for Kia-bilene, nemlig den såkalt Plug&Charge-løsningen.

Navnet er ganske beskrivende, for her blir du automatisk trukket fra kontoen når du lader. Så ingen apper, kort, Vipps eller annen knoting. Hele betalingsprosessen skjer automatisk.

Det er dog en ting som må være på plass, og det er at laderen støtter Plug&Charge. Om den gjør det skal du kunne lade uten å måtte rote med betalingen der og da.

Og ja, og elbilen må i første omgang være en EV9, men Kia understreker at løsningen fortløpende skal rulle ut til de andre elbilene som de tilbyr.

Kia forklarer at man plugger ladekabelen i bilen som kommuniserer med ladestasjonen, og ladingen starter umiddelbart av seg selv. Altså ingen ekstra identifikasjon eller mellomtrinn.

‒ Skal vi få alle til å bli med i den grønne bilrevolusjonen og gå over til elbil må det være enklest mulig, sier kommunikasjonssjef i Kia Bil Norge, Christian Lagaard.

‒ Mange synes det er styrete med kort og brikker fra både leverandør A og leverandør B. Nå blir hverdagen enklere for alle som kjører Kia iallfall. Jeg gleder meg til dette selv!

Nå er det ikke slik at ladestasjonen automatisk vet hvem som lader, men her er det elektroniske sertifikater som fungerer som en ID som gjør at stasjonen vet hvilken bil som lades.

Det er altså bare å plugge i kabelen, lade bilen, fjerne kabelen ‒ og kjøre av gård. Betalingen vil deretter komme på den månedlige fakturaen fra Kia Charge. 

‒ Plug&Charge er en veldig praktisk teknologi som gir redusert manuell håndtering, noe som resulterer i en raskere, jevnere prosess for kundene våre, sier Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product i Kia Europe.

Les også:

 

 

 

Les mer om:

Elbiler Nyheter