Kia EV6 GT vises for publikum

Årets bil i Europa får snart en sterkere søster. Nå skal en kjørende EV6 GT vises fram under Goodwood-festivalen i England.


Hadde det ikke vært for produksjonstrøbbel hadde nok Kia solgt EV6 i bøtter og spann, for merket har utvilsomt truffet blink med sin nye elbil.

Den har gått til topps i kåringen av årets bil både i Europa og selv i Tyskland, hjemlandet til merker som Volkswagen, Audi, BMW og Mercedes. Det er litt av en prestasjon.

EV6 har også fått full score i krasjtesten til Euro NCAP, og den er også en av 20 elbiler som har klart mer enn 500 kilometer med rekkevidde under NAF-testene. Det skjedde riktignok kun i sommertesten, hvor en EV6 2WD rullet 500,2 kilometer, mens den under vintertesten stoppet etter 429 kilometer.

Kia har også på gang en sprekere søster av modellen, logisk nok kalt EV6 GT. Dette inngår i en ny strategi fra Kia, hvor alle modellene også skal få sin litt sprekere GT-versjon.

En Kia EV6 GT er utstyrt med to elmotorer som totalt yter 585 hk og et dreiemoment på 740 Nm, noe som skal sørge for at elbilen går fra 0 til 100 km/t på bare 3,5 sekunder. Det er sportsbil-raskt. Toppfarten er på 260 km/t.

Det koreanske merket har også utstyrt bilen med en egen GT-knapp på rattet, og GT-modusen optimaliserer bilens drivverk, fjæring, e-diffen og den elektroniske stabilitetskontrollen (ESC) slik at bilen byr på enda mer kjøreglede.

Det blir også mulig å stille inn bilens kjøreegenskaper, kjøreegenskaper og ytelsesegenskaper etter egne ønsker gjennom en programbar modus. Og ja, den kommer skodd med noen lekre 21-tommers felger.

Bilen settes sammen på Hyundai-gruppens E-GMP-plattform og er utstyrt med det samme 77,6 kWh store batteriet som EV6, og rekkevidden er opplyst til 423 kilometer. Lynlading sørger for å fylle batteriet fra 10-80 prosent på 18 minutter.

Hvordan bilen ser ut og ikke minst kjører får publikum under Goodwoods berømte bakkeløp selv kunne se, og der må elbilen takle ni svinger gjennom den 1,86 kilometer lange banen.

Det blir selvsagt også mulig å sjekke ut bilen mellom øktene, hvor den skal stå utstilt sammen med den nye Niro EV.

I og med at det er til dels store produksjonsproblemer i bilverden er det ikke så godt å si når Kia EV6 GT faktisk er på plass, men det som er ganske sikkert er at den sterkeste serieproduserte bilen til Kia noensinne fort kan bli en lei rival for raske elbiler som Porsche Taycan Cross Turismo, Ford Mustang Mach-E GT og de spreke Tesla-modellene.

Her er bilder av bilen som snart får sin dynamiske debut, Kia EV6 GT:

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter