Kia EV6 får rimeligere startpris

Tidligere har Kia Norge kun åpnet for bestillinger av EV6 med et 77,4 kWh stort batteri, men nå blir det også mulig å få den i 58 kWh-utgave. Det betyr rimeligere startpris.


Mye handler om rekkevidde i dagens elbil-race, men ikke alt. For pris er fortsatt det aller viktigste for mange som skal kjøpe ny elbil, og det tar nå Kia Norge konsekvensen av.

For da de bekreftet prisen på sine nye elbil som mange nå venter spent på EV6, var det kun for den utgaven med et 77,4 kWh stort batteri og en WLTP-rekkevidde på 528 kilometer. Det skjedde i april, og den ga oppga Kia at startprisen var satt til 469.900 for EV6 Exclusive.

Men det har også vært klart at EV6 også blir tilgjengelig med et batteri på 58 kWh, og denne blir også å finne hos norske forhandlere.

For:

‒ Vi åpner opp for bestillinger med det minste batteriet på 58 kWh, og innfører også et nytt utstyrsnivå på EV6 med det store batteriet. Med dette favner vi enda bredere i markedet, sier Irene Solstad, konserndirektør for Kia i Bertel O. Steen.

Kia EV6 er en av to nye elbilmodeller fra Hyundai-gruppen som er satt sammen på den nye E-GMP-plattformen, men i motsetning til Hyundai Ioniq 5 har fortsatt ikke EV6 ankommet Norge.

Salget åpnet altså i april, og Kia Norge er så langt fornøyde med antall bestillinger.

‒ EV6 ble tidligere i år lansert i tre versjoner, alle med det store batteriet på 77,4 kWh. Responsen har vært veldig god, og de første bilene kommer til Norge i løpet av oktober, sier Solstad.

Den nye startprisen for EV6 lyder på 419.900 kroner, og er for utgaven med 58 kWh, bakhjulsdrift og utstyrsnivået Active. Denne inkluderer utstyr som oppvarmet ratt og oppvarmede for- og bakseter, og det følger også 12 måneders Ionity-abonnement med på kjøpet.

De som går for 4WD må ut med 439.900 kroner, og det samme lyder også den nye innstegsprisen for de utgavene med et 77,4 kWh stort batteri.

For Active blir også tilgjengelig for disse, mens startprisen for den store batteripakken og 4WD lyder på 469.900 kroner.

Solstad håper selvsagt de nye variantene gjør EV6 aktuell for enda flere.

‒ EV6 er en komplett elbil som kombinerer et sportslig oppsett med praktisk innhold og teknologi som vil gjøre livet lettere for elbileiere; imponerende rekkevidde på inntil 528 kilometer, lynrask hurtiglading, romslig plass og hengervekt på inntil 1.600 kilo, sier hun.

Den kommende elbilen er den første modellen i en ny elektrisk satsing fra Kia, hvor det er planlagt hele 11 nye elbiler fram mot 2026. Sju av disse skal settes sammen på E-GMP, mens de fire andre skal baseres på eksisterende modeller.

Les også:

Bildeserie

Les mer om:

Elbiler Nyheter