Her er Ken Blocks aller siste driftfilm, Electrikhana 2. (Fotos: Audi)

Ken Blocks siste drift

I januar mistet bilverden brått en av sine aller kuleste sjåfører, og her er den aller siste drift-filmen signert Ken Block.


Amerikanske Ken Block ble først kjent som en rally- og rallycrossfører, men det var på et helt annet felt han ble den virkelige stjernen ‒ gymkhana-videoer.

Dette er heseblesende action fra første til siste sekund, og det hele handler om å sladde forbi hindringer i voldsomme hastigheter. Jo mer spektakulært, jo bedre, og det var en stor stjerne ‒ Ken Block. Han var rett og slett en drift-artist.

Til tross for mange livsfarlige stunts på fire hjul var det en snøscooter-ulykke som rev Block bort altfor tidlig. Ifølge rapporter fra politiet i Utah kjørte Block en scooter opp en bratt bakke da den tippet rundt og landet på han. Han ble erklært død på stedet, og ble kun 55 år.

Bare måneder før, i november 2022, hadde han vært i Mexico City og spilte inn sin andre film i den ferske Electrikhana-serien. Dette er gymkhana med elbiler, og Block hadde sammen med sitt Hoonigan-team og Audi kommet opp med en svært spesiell elbil ‒ en Audi S1 Hoonitron.

Den helelektriske prototypen ble utviklet av Audi Sport som en eksklusiv engangsbil til Ken Block, og ikke uventet er dette noe ganske så vilt.

Elbilen har to elektriske motorer, firehjulsdrift, en totaleffekt på 500 kW (680 hk), et karbonfiberchassis og alt av sikkerhetsutstyr som FIA forlanger.

Første gang bilen ble tatt i bruk var i Las Vegas, og denne Electrikhana-episoden var ferdigfilmet i august 2022. Etter dette ble Audi S1 Hoonitron videreutviklet i nært samarbeid med Ken Block, og her ble vekten slanket ytterlig og kjøreegenskapene ble forbedret for å simulere girskift.

Den første videoen gikk sin seiersmarsj på nettet, og nådde over 100 millioner mennesker over hele verden gjennom ulike kanaler.

Etter den elektriske starten ble Electrikhana 2 ble filmet i Mexico City kun noen måneder senere, i november 2022.

Dette er en megaby med 22 millioner innbyggere som selvsagt byr på en masse fascinerende lokasjoner, og som vi kan se av videoen starter Block inne i en stadion og finner til slutt veien til en flyplass.

Begynnelse av filmen er også veldig spesiell. For du har neppe sett en bil ta burn-out i stillestående revers, har du? Vel, dette har ingeniørene fra Audi Sport fått til som en spesiell gimmick for Electrikhana 2.

For i tillegg til en ny farge har bilen for- og bakakslinger som faktisk trekker i motsatte retninger, noe som får Audi S1 Hoonitron til å forsvinne inn i en stor hvit sky når den står stille.

Det er en spektakulær scene verdig den største drift-artisten verden har sett, og et passende farvel fra Ken Block.

Her er videoen, og klikk deg nå ikke bort når selve Electrikhana 2 er over. For under krediteringene på slutten får vi også et gjensyn med mange av de særs vågale stuntene Ken Block har gjort oppgjennom årene, og disse må du selvsagt få med deg.

Les også:

Debatt

Les mer om:

Audi