Annonse
HjemNyheterKangoo og Citan er kåret til årets varebil, Hilux åres pickup

Kangoo og Citan er kåret til årets varebil, Hilux åres pickup

17 varebiler fra 10 merker kjempet om den høythengende «årets varebil»-prisen, og til slutt stakk tvillingene Renault Kangoo og Mercedes Citan av med denne.

Årets prisutdeling i regi av International Van of the Year (IVOTY) markerer den 30. prisen, og de som tror at varebil-sektoren ikke kommer med veldig mange nye modeller må tro om igjen.

For her var det altså hele 17 nye varebiler som var kvalifisert for 2022-prisen, og disse kom fra 10 forskjellige merker ‒ Renault, Mercedes, Citroën, Peugeot, Opel, Fiat, Volkswagen, Toyota, Maxus og Piaggio.

De 24 europeiske journalistene falt til slutt ned på duoen Renault Kangoo/Mercedes Citan, tvillinger produsert på Renaults Maubeuge-fabrikk i Nord-Frankrike.

Renault har investert hele 450 millioner euro for å få denne toppmoderne, og der produseres varebiler både for Renault, Mercedes og Nissan. Fra neste år skal fabrikken også produsere elektriske utgaver av nye Kangoo.

Saken fortsetter under Annonsen

Kangoo og Citan er altså tvillinger, men ikke eneggede. Kangoo kan for eksempel skryte av «Åpne Sesam»-dører og Citan kommer med det spesielle MBUX-infotainmentet og andre sikkerhetsfunksjoner, så begge har særegne DNA i seg.

‒ Vi er utrolig stolte over at nye Citan er kåret til årets varebil 2022, sier Per Ragnar Johansen, salgsdirektør for Mercedes-Benz varebil hos Bertel O. Steen.

‒ Modellen kompletterer rekken av moderne varebiler fra Mercedes-Benz i imponerende stil, og har både komfort og sikkerhet i høyfokus.

(Foto: Mercedes)

Renault er selvsagt like stolte.

‒ Denne prisen betyr mye for Renault og er en stor inspirasjon for alle som jobber for og med Renault, sier Mark Sutcliffe i Renault-gruppen.

‒ Den gir en bekreftelse på at den innsatsen som legges ned for å designe og produsere en varebil med høye kvalitetsstandarder og unike innovasjoner, designet for å forbedre hverdagen til profesjonelle kunder, lønner seg. Denne prestisjetunge prisen er en anerkjennelse av Renaults 120 år med innovasjon og kunnskap innen lette varebiler.

Morsomt nok er dette 4. gangen både Renault og Mercedes hanker inn prisen for årets varebil. Renault har også fått denne i 1998, 2002 og 2012, mens Mercedes gikk til topps i 1995, 1997 og 2005.

Nærmest Renault Kangoo og Mercedes Citan kom den nye generasjonen av Volkswagen Caddy, mens den elektriske trioen Citroën eBerlingo, Peugeot ePartner og Opel Combo-e sammen med Toyota Proace City Electric tok 3. plassen.

Både Renault Kangoo og Mercedes Citan kommer på det norske markedet neste år, og mens prisene for Kangoo fortsatt ikke er tilgjengelig har Mercedes Norge satt en startpris på 257.900 kroner for Citan.

På samme tid som årets varebil ble kåret ble også vinneren av årets pickup offentliggjort, og her ble vinneren Toyota Hilux.

Ifølge IVOTY var det en tøff kamp om denne prisen, og Isuzu D-Max fulgte tett på da stemmene ble telt opp. Nummer tre ble Jeep Gladiator.

‒ Med mer enn 50 års arv, har Hilux alltid stått for enestående kvalitet, holdbarhet og pålitelighet så vel som svært dyktig terrengytelse, sier Didier Gambart hos Toyota Motor Europe.

‒ Med nye Hilux har vi utvidet motorutvalget med en ny 2.8 D som tilbyr enda mer raffinement og kraftkapasitet, slik at vi kan møte behovene til kunder som ikke bare ønsker en arbeidshest, men også et fritidskjøretøy. Så denne prisen er for oss en anerkjennelse av alle de iboende egenskapene til Hilux, som åpner for enda flere muligheter.

(Foto: IVOTY)

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse