Annonse
Hjem Nyheter Kamuflasjedesign med mye info

Kamuflasjedesign med mye info

BMW har gitt den kommende 2-serien Gran Coupé et svært så spesielt kamuflasjedesign.

En ting alle bilprodusentene gjør når de tester ut prototyper av kommende modeller er å gi disse et spesiell design som skal skjule de eksakte linjene ‒ kjent som kamuflasjedesign.

Dette er normalt hvite og svarte striper i alle retninger, og slike zebra-lignende mønstre sørger altså for å skjule bilens eksakte design på en effektiv måte.

Bilprodusentene vil med andre ikke gi bort mer informasjon enn nødvendig.

BMW går nå den motsatte veien med sitt kamuflasjedesign på den kommende Gran Coupé-versjonen av 2-serie.

Saken fortsetter under Annonsen

Den nye 4-dørs coupé-modellen er nå inne i sluttfasen for testkjøringen, og disse ruller nå blant annet rundt på veiene i München.

Kamuflasjedesignet er som vanlig på plass, men titter man nøye på bilene ser man nå spesielt.

På fordørene er det også svarte og hvite striper, men de skiller seg ut fra resten av designet.

Ja, det er såkalte QR-koder.

QR (Quick Response) er enkelt fortalt et unikt kodebilde, et slags fingeravtrykk, og har man for eksempel en QR-app på mobilen kan man skanne dette bildet og man får deretter opp dataen som er kodet inn.

Det kan være en nettadresse, og dermed blir du tatt videre til den siden.

Og dette er akkurat hva det BMW har kodet inn i QR-bildene på hver fordør av den nye modellen.

De som skanner QR-koden blir tatt videre til en ny nettside som BMW har laget for 2-serie Gran Coupé, og på denne skal du få oppdatert informasjon om bilen.

Nå avslører ikke BMW hvordan bilen eksakt ser ut på denne nettsiden heller, men de byr om ikke annet på en del informasjon rundt den nye modellvarianten.

Den tyske produsenten viderefører altså Gran Coupé-suksessen fra de større bilene, og dette blir første gang 2-serien også får en slik modell.

Den har selvsagt den samme teknologi vi finner i den oppgraderte 1-serie som nylig er vist fram og som blir lansert i september, men det arver faktisk også en spesiell ting fra elbilen i3s.

I den finner man nemlig noe kalt ARB, en teknologi som gjør at antispinn-systemet reagerer tre ganger raskere enn under det vanlige DSC-systemet. Det betyr igjen at føreren oppfatter at hjulspinn blir kontrollert hele ti ganger raskere enn med den gamle løsningen.

Bilen kommer både med forhjulstrekk og med firehjulstrekksystemet xDrive, og den foreløpige toppmodellen byr på 306 hestekrefter under panseret.

2-serie Gran Coupé får verdenspremiere under Los Angeles Auto Show i november, og kommer på markedet til våren.

BMW introduserte Gran Coupé-modeller for første gang i 2012 med 6-serie, og den foreløpig sist av disse 4-dørs coupé-modellene er 8-serie Gran Coupé som ble presentert i forrige måned.

Den er ventet på markedet i november, og vi har faktisk bilde av den uten kamuflasjedesign også. Slik ser flaggskipet av Gran Coupé-modellene til BMW ut:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker