Annonse
Hjem Nyheter Inn i hampen for en bil!

Inn i hampen for en bil!

Porsche har vist fram etterfølgeren til Cayman GT4 Clubsport, og nå har de for første gang brukt naturfiber fra komposittmateriale.

Den tyske produsenten har viser nå fram en ny rendyrket racingmodell kalt 718 Cayman GT4 Clubsport med en 3,8-liters 6-sylindret motor på 425 hestekrefter, 40 mer enn forgjengeren.

Også ting som oppheng og bremser har fått seg en real overhaling, men det er vekta som virkelig imponerer. Porsche har nemlig slanket den ned til 1.320 kilo, og en av grunnene til dette er faktisk et stoff som er forbundet med cannabis ‒ nemlig hamp.

Begge dørene og bakvingen kommer nemlig fra organiske fibermikser, og disse er hovedsakelig hentet fra landbruksprodukter ‒ for eksempel lin eller hampfibre. Porsche sier at naturfiber har lignende egenskaper som karbonfiber i form av vekt og stivhet, og er altså mer bærekraftig å bruke.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er to forskjellige versjoner 718 Cayman GT4 Clubsport å velge mellom ‒ en for den ambisiøse amatørføreren og en for den mer proffe.

Grunnmodellen er kalt «Trackday» og er rettet mot de som stort sett vil hoppe inn i bilen og gi gass. Den modellen har et fast demperoppsett, ABS, ESC og hjulspinnkontroll som hjelper deg rundt banen, men dette kan også deaktiveres om ønskelig.

Andre ting «Trackday» leveres med er klimaanlegg, en rømningsluke i taket, en håndholdt brannslukker og en 80-liters sikkerhetsgodkjent tank. Bilen starter på 134.000 euro i Tyskland.

Den andre modellen er kalt «Competition», og har en rekke detaljer som er relevante for racing. Blant annet kan demperne justeres i tre trinn, tanken har kapasitet på 115 liter og det er et justerbart bremsebalansystem mellom for- og bakaksel.

Porsche har til og med montert inn et integrert jekksystem slik at pit stoppene skal gå raskt unna, og rattet som er avtagbart er løftet fra 911 GT3 R.

Konkurransemodellen har fått en startpris på 157.000 euro, og da kommer altså momsen på toppen av dette.

Her er en video hvor baseballstjernen CJ Wilson raser rundt på banen, og husk at det er flere bilder lenger ned.

‒ Den nye Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport har betydelig flere racinggener enn den vellykkede forgjengeren, sier Porsche leder av motorsportsport, Fritz Enzinger.

‒ Kraften til motoren har økt betydelig. Samtidig var vi i stand til å øke marktrykket og cockpiten er nå enda bedre rettet mot bilens behov. Jeg er sikker på at vi kan bygge videre på de gode salgstallene til forgjengeren, som vi har levert 421 biler av, legger han til.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,613FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker