Infiniti viser fram et oppsiktsvekkende elbil-konsept kalt Vision Qe. (Fotos: Infiniti)

Infiniti med oppsiktsvekkende elbil

Når det litt mer luksuriøse Infiniti-merket først tar det elektriske spranget, gjør de det med stil. Sjekk dette konseptet!


Nissan var som kjent et av bilmerkene som viste elektrisk vei med sin Leaf-modell, men det betyr ikke at det litt mer luksuriøse dattermerket Infiniti har fulgt den samme oppskriften.

Merket som fokuserer veldig på USA har faktisk vært et av de store merkene som har holdt mest igjen når det kommer til elbiler, men det er ingen bønn om de skal holde tritt i framtiden ‒ de må komme med helelektriske biler.

Og nå gir de oss en titt på hva som kommer, for de viser fram et elektrisk konsept med noen voldsomme linjer. Passende nok er dette kalt Vision Qe, og er en sportslig sedan ikledd designformen de kaller «Artistry in Motion». Kunst i bevegelse, altså.

Her er målet å lage en elegant bil som også viser at den har en muskuløs tilstedeværelse, og designet skal antyde linjene som den første elbilen som skal inn i produksjon om noen år skal få.

‒ Da vi begynte å følge inspirasjonen rundt Artistry in Motion, gjenoppdaget vi det japanske uttrykket «Sho», et uttrykk for å sveve med ynde og kraft. Designerne våre begynte å lage former som, for meg, så ut som abstraksjoner av en fugl i flukt – kraftig, nesten ubevegelig, men genererer en slik hastighet, sier Alfonso Albaisa, senior visepresident for Global Design.

‒ Den slanke, lave profilen sammen med avsmalnende, men muskuløse, bakskjermer uttrykker uanstrengt bevegelse og kraftfull hensikt.

Resultatet er et konsept som ser slik ut:

(Foto: Infiniti)

Den nye designformelen skal altså gi et uttrykk av en bil som flyter fra front til bak, og som vi kan se har Infiniti gitt Vision Qe en slank aerodynamisk fastback-profil.

Faktisk er Vision Qe-konseptet inspirert av intet mindre enn tre japanske filosofier.

Teamet satte seg fore å lage et særegent design som fremkaller en følelse av det ekstraordinære – eller «Kabuku».

Teamet skulpturerte deretter en kropp som skal gi en følelse av fart, dynamikk og bevegelse – «Sho» – og bygde deretter inn detaljer som skal utstråle raffinement og renhet – «Sui».

Resultatet er ifølge Infiniti en stemningsfull visjon av en helelektrisk fastback-sedan fra framtiden.

(Foto: Infiniti)

Vision Qe har fått en utvendig farge kalt Shadow Blue, som har et dypblått grunnstrøk beriket med skinnende gullhøydepunkter. Fargen skifter når lys og skygger danser over overflatene, og komplementerer den varme gullbelysningen, forklarer merket.

Denne kombinasjonen av blå og gullfarger passer også godt til Infinitis nye visuelle identitet, som tar utgangspunkt i nettopp disse to fargene.

Minst like oppsiktsvekkende er felgene, som har et geometrisk mønster inspirert av den tett viklede spolen til en elektrisk motor. Her er det også varmt gull på aksentene som står i kontrast til den rike blå kroppsfargen. Ingen fare, du skal få se nærbilder av felgene også.

Videre har Infinitis særegne dobbeltbuede grill blitt redesignet for elbil-æraen, og her er de skulpturerte linjene innenfor frontfascien også opplyst med en lys LED-kontur.

(Foto: Infiniti)

Foran og bak kjører Infiniti på med sin «digital piano key» lyssignatur, og denne lyser i en strålende nyanse av gull.

Og ja, så har vi det nye tredimensjonale emblemet.

  Og foran kobles også de to frontlyktene til hverandre gjennom et lysbånd. Og ja, det samme gjelder for øvrig bak.

En animert sekvens koblet til nøkkelen aktiveres når eieren nærmer seg bilen, for selvsagt må en slik bil også ønske eieren velkommen med en lyshilsen. Selvfølgelig må den det.

 

Infiniti sier ikke noe om spesifikasjonene, men så er dette et konsept som skal gi en forhåndstitt på hva som kommer om noen år. Og da kan selvsagt mye ha skjedd både når det gjelder både teknologi og drivverk.

Men om Infiniti følger denne opp med produksjonsbil som ser noenlunde lik er, er det bare å kreve at merket gjør comeback her i Europa.

For som du kan se av bildene under er dette virkelig noe oppsiktsvekkende. 

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Elbil Infiniti