Hjem / Nyheter / Hjelp, bilen snør ned!
Dette synet har møtt mange de siste dagene. (Arkivfoto)
Dette synet har møtt mange de siste dagene. (Arkivfoto)

Hjelp, bilen snør ned!

Gode råd trenger ikke å være dyre. Her får du noen rundt nedsnødde biler helt gratis.

Mange har opplevd nedsnødde biler den siste tiden, og for mange kommer det ganske så sikkert også til å skje flere ganger før våren klarer å beseire kong vinter og snøen må gi tapt.

Annonse

Og når det laver ned for fullt kan det fort bli trøblete for bilistene ‒ til og med bare det å komme seg ut på veiene kan bli en prøvelse.

‒ De fleste av oss har kost og isskrape i bilen, men det er også lurt å ha en liten spade og kjetting eller lignende. Da er det lettere å komme seg videre når man blir overrasket av snøvær, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Har i tillegg brøytebilen vært og ryddet unna snøen på veien der bilen står parkert kan det fort bli slitsomt bare å komme seg ut på veien.

‒ Da er det gull å ha en liten spade tilgjengelig i bilen. Når man har kostet bilen fri for snø, får man spadd vekk nok snø til å komme seg av gårde, sier Sødal.

Og når det kommer voldsomme snømengder på en gang er det heller ikke sikkert at brøytemannskapet rekker å rydde veiene, og risikoen for å sette seg fast øker. Og uten skikkelige redskaper tilgjengelig kan også det bli problematisk.

Annonse

NAF sier at kjetting eller det som kalles autosokk er det beste, men disse kan være litt vanskelig å få montert på hjulene om man ikke har gjort det før.

‒ Det enkleste hjelpemiddelet er «kjetting på boks» som man sprayer på hjulene. I mange tilfeller holder dette klisteret for å komme seg løs, mener Sødal.

‒ Men det aller beste er kjetting eller autosokk, understreker han.

Da er du altså best forberedt om det kommer en runde eller to til med snø i mengder som mange opplevde i helga, og det er jo alltid smart.

‒ Velger du å kjøpe kjetting, er det lurt å trene litt på å legge den på. Da slipper du å fikle for mye når du står fast med bilen i kulda, avslutter Nils Sødal.

Følg bil24 på Facebook

Les også:

Livsfarlige takbokser

NAF har testet 9 takbokser, og 4 av disse fikk strykkarakter da de ikke nådde 3 poeng. Kun en takboks endte over 4 poeng. (Alle foto: NAF)

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Her prøver Audi e-tron seg på et heng som er på 85 prosent. (Alle foto: Audi)

Her kjører Audis elbil opp verdens tøffeste utforbakke

Å kjøre ned verdens villeste utforløype er en utfordring i seg selv. Hva med å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *