HjemElbilerHinter om en elektrisk rebell med en diger bakvinge

Hinter om en elektrisk rebell med en diger bakvinge

Cupras første elbil har fortsatt ikke kommet, men det stopper ikke det unge merket fra å vise et nytt sprekt elektrisk konsept for den urbane befolkningen.

Seat og det store Volkswagen-konsernet satser hardt på helelektriske biler. Faktisk gir de så mye gass at det har ført til et helt nytt merke.

Cupra var tidligere kjent for sin racingsatsing og ikke minst de litt sprekere utgavene av Seat-modellene, men har nå blitt skilt ut som et helt eget bilmerke. Ja, akkurat slik Polestar var og har blitt for Volvo.

Nå handler ikke absolutt alt om elbiler for Cupra, for den første bilen som det nye merket tilbyr er en hybrid. Cupra Formentor er en sportslig SUV som kan fås med enten 204 eller 245 hestekrefter, og byr på en elektrisk rekkevidde opp mot 59 kilometer.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne skal følges opp av en elbil formet på den etter hvert så berømte MEB-plattformen til Volkswagen-gruppen, og Cupra Born kan bli en lei rival for andre MEB-biler som Volkswagen ID.3 og ID.4, Skoda Enyaq og Audi Q4 e-tron.

Det sportslige merket har også bekreftet en tredje modell som skal inn i produksjon, nemlig konseptet kjent som Tavascan ‒ en sportslig og ganske kompakt crossover.

Nå har de klart et nytt elektrisk konsept som skal vises under den internasjonale bilutstillingen i München neste måned ‒ rett og slett en urban rebell.

Cupra UrbanRebel Concept:

Siden Cupra skal avduke denne neste måned, holder de enn så lenge kortene tett til brystet.

Dette er et konsept som skal vise Cupra urbane retning i framtiden, og også gi oss et hint om hvordan designet rundt kommende modeller blir.

Mer eksakt skal den elektriske rebellen gi oss et hint om hvordan en ny urban modell som skal komme i 2025 vil se ut, og som vi kan se ut av det ene bildet Cupra har sluppet har de gått radikalt til verks.

Dette er altså en urban ytelsesbil ‒ en racerbil for byene. Vel, nå mener ikke Cupra at man skal råkjøre med denne, men konseptet skal mikse elektrifisering, bærekraft og ytelser med sportslig estetikk. En rå, liten, elektrisk sportsbil.

Det inkluderer åpenbart en diger bakvinge som det er komplett umulig å overse, så det blir spennende å se hva Cupra faktisk har gjort med denne rebellen av en urban elbil.

Det får vi vite i neste uke, for da kjører spanjolene en digital premiere for konseptet, før den altså skal vises fram under den internasjonale utstilling i München som er et par uker unna.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse