Annonse
HjemElbilerHevder dette er verdens raskeste lader

Hevder dette er verdens raskeste lader

ABB har vist fram en lader kalt Terra 360, som både hinter om global tilgjengelighet og en ladefart på 360 kW.

Først og det viktigste for de som eier elbiler som åpner for lynlading. Dette er en lader som er ment for den kommersielle delen av ladeverden, altså for bensinstasjoner, storkiosker og for eksempel bedrifter med store elbilflåter. Så nei, ikke en hjemme-lader.

Svensk-sveitsiske ABB, som også er partner i lynlade-nettverket Ionity, er ikke akkurat beskjedne når de viser fram Terra 360 ‒ for de kaller den like godt for «verdens raskeste elbillader».

Det er to spesielle ting med Terra 360. Den første er maks ladefart, som er på hele 360 kW. Det betyr i så fall 100 kilometer med rekkevidde på tre minutter, eller en fulladet elbil på under kvarteret.

Det andre er at ladestolpen kommer med fire uttak, noe som betyr at fire elbiler kan bruke laderen på samme tid. Om det skjer vil laderen selv fordele kraften på den dynamisk måte, slik at batteriene til de fire bilene blir ladet opp raskest mulig.

Saken fortsetter under Annonsen

ABB sier at de også har fokusert på det fysiske fotavtrykket når de har laget Terra 360, noe som betyr at slike kan installeres på små depoter eller parkeringsplasser med begrenset plass.

Den kan også skreddersys ved hjelp av folier og LED-lys, slik at den tilpasses den enkeltes design.

Den nye lynladeren skal være klar til levering i Europa allerede mot slutten av året, før ABB ser mot USA, Latin -Amerika og Asia Pacific-regionene i 2022.

Det vil mest sannsynlig bli en enorm etterspørsel av lynladere i framtiden, for nå vrir både myndigheter og bilprodusenter fokus over til elbiler. Dette er et marked ABB har sett seg ut, og de tror den nye laderen blir en viktig brikke.

‒ Terra 360, med lademuligheter som passer til en rekke behov, er nøkkelen til å oppfylle den etterspørselen og akselerere elektrisk mobilitet globalt, sier Frank Muehlon, leder for ABB’s E-mobilitets-divisjon.

‒ Som verdensledende innen hurtiglading av elektriske kjøretøyer, er dette en spennende dag for ABB. Vi spiller en nøkkelrolle for å muliggjøre lavkarbonsamfunnet, sier Theodor Swedjemark, kommunikasjons- og bærekraftsjef i ABB.

Her hjemme etterlyser aktører som NAF og Elbilforeningen stadig vekk en fornyet satsting på lynladere, for det kommer langt flere elbiler på norske veier enn nye raske ladere.

I september var elbilandelen på 77,5 prosent, og ser man kun på privatkundene valgte 91 prosent av disse en elbil i forrige måned.

‒ Dette er rekordtall, og forteller at en ny regjering må ta tak i hurtiglading langs veiene på en helt annen måte, sier Camilla Ryste, kommunikasjonssjef i NAF.

ABB gjør altså sitt, og selskapet har siden 2010 solgt mer enn 460.000 elbil-ladere i mer enn 88 land. Av disse er det over 21.000 DC-hurtigladere og 440.000 AC-ladere, og de er også partnere med både Ionity og Electrify America.

Og kanskje dukker det opp noe Terra 360 også i Norge i ganske nær framtid?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse