Annonse
Hjem Nyheter Her er Lamborghini Urus nummer 10.000

Her er Lamborghini Urus nummer 10.000

Det er 10.000 ganske så heldige bileiere rundt om i verden, for nå har Lamborghini rundet denne milepælen med den særs ville SUV-modellen Urus.

Lamborghini var sjalu på Porsche, begge hjemmehørende i den store Volkswagen-gruppen. For mens det italienske merket måtte nøye seg med ultraraske sportsbiler med et årlig salg på et par 1.000 biler, nådde Porsche stadig nye høyder på grunn av en ting ‒ SUV-modeller.

Porsche tok steget over i dette segmentet med Cayenne i 2002, og har siden lansert en mer kompakt modell kalt Macan. Og med denne har Porsche-salget eksplodert, og i fjor solgte det tyske merket nesten 100.000 eksemplarer av bare denne modellen.

Men akkurat det gråter ikke Lamborghini over.

For også de ville også være med på moroa, og bestemte seg for entre manesjen med en super-SUV som kombinerte sportsbilegenskapene med de for terrenget. Og de traff blink.

Saken fortsetter under Annonsen

Med Urus som kom i 2018 har Lambo-salget nådd historiske høyder, og i 2019 steg det med formidable 43 prosent. Totalt leverte den sinte oksen ut 8.205 biler i fjor, og til sammenligning endte salget 20 år tidligere på 209 biler. Ja, 209!

Urus har altså åpnet opp for en helt ny kundegruppe, og nå har de rundet milepælen på 10.000 SUV-modeller.

Bilen, som kanskje ikke overraskende skal til Russland med sine mange millionærer, er passende nok malt i en av de nye fargene Lamborghini lanserte i juni, Nero Noctis Matt. Som vi kan se av bildet under kommer den også med karbonpakken, og på innsiden er den svart og oransje selvsagt kombinert med karbonelementer også i cockpiten.

Året før Urus ble introdusert på markedet utvidet Automobili Lamborghini sitt hovedkvarter fra 80.000 til 160.000 kvadratmeter, og fabrikken Manifattura Lamborghini er også oppgradert til den hypermoderne Factory 4.0-standarden som åpner for en maksimal personifisering og ny teknologi.

I 2019 åpnet også Lamborghini et nytt lakkeringsområde, noe som altså i juni resulterte i en ny fargepakke som kundene kan velge.

Denne er kalt Pearl Capsule, og byr på en to-tonet utvendig lakk med fire lag som skal ta Lambos fargetradisjoner videre. Og det betyr som vi vet noen spreke farger.

Så hva med Giallo Inti (gul), Arancio Borealis (oransje) eller kanskje Verde Mantis (grønt), kombinert med svarte detaljer?

Vi er kanskje ikke så sikker på at akkurat de fargene blir avgjørende for at Urus skal nå nye høyder, men på annen side skader det sikkert ikke ferden mot 20.000 eksemplarer.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker