Annonse
Hjem Elbiler Her er en ny elbil fra Citroën

Her er en ny elbil fra Citroën

Citroën tar nå det helelektriske spranget over til SUV-modellene, og elbilen ë-C4 skal presenteres 30. juni.

Den franske PSA-gruppen er godt i gang med sin helelektriske satsing, og merkene Peugeot, DS og Opel har for lengst presentert elbiler som allerede har inntatt markedet.

Citroën er også godt i gang, og senest i forrige uke viste de fram ë-Spacetourer, en helelektrisk flerbruksbil som blant annet passer for storfamilier. De har også vist fram den lille elektriske mopedbilen Ami, hvor norske 16-åringer kan sitte bak rattet på elbilen som har en rekkevidde på 70 kilometer.

Når det gjelder vanlige biler har de tatt mellomsteget til elbiler med blant annet den ladbare hybriden Citroën C5 Aircross Hybrid vist fram i slutten av mai, en SUV med 225 hestekrefter og en elektrisk rekkevidde på 50 kilometer.

Det neste blir dermed en elbil, og mer eksakt en helelektrisk versjon av SUV-modellen C4.

Saken fortsetter under Annonsen

Denne modellen som ble presentert første gang i 1928(!) oppgraderes nå, og Citroën gardere seg. Den skal komme som en vanlig bensin- og dieselbil, og som elbil ‒ og blir dermed høyaktuell i Norge.

‒ Vi gleder oss til å introdusere en helt ny elektrisk kompaktbil som vil passe perfekt i det norske markedet, sier Ole S. Nedenes, merkesjef for Citroën hos Bertel O. Steen.

Merket styrer etter noe de selv kaller Citroën Advanced Comfort, så det er ingen grunn til å tro noe annet enn at også ë-C4 blir en komfortabel bil å kjøre. Dette skal blant annet systemet Progressive Hydraulic Cushions kombinert med Advanced Comfort-setene fra C5 Aircross-modellen sørge for.

Hvilket drivverk og batteri ë-C4 får vet vi ikke, men det er grunn til å tro at den blir utstyrt med et 50 kWh-batteri slik som de andre elbilene hos PSA har. Det betyr i så fall en rekkevidde et stykke over 300 kilometer, avhengig av aerodynamiske egenskaper, vekt og andre ting.

Citroën skal presentere den nye kompakte og stillegående SUV-modellen, eller crossoveren om du vil, 30. juni. Inntil da holder de kortene tett til brystet, så vi må smøre oss med litt tålmodighet.

Men de har iallfall sluppet noen bilder av den kommende elbilen, og slik ser Citroën ë-C4 ut:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker